• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Humberto collectie start succesvol

Humberto collectie start succesvol

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na de succesvolle start in juli jl van het nieuwe Nederlandse merk Humberto (Humberto Tan) die gepaard ging met enorm veel media aandacht, blijkt Humberto uit te groeien tot een mannenmode label met een grote herkenning en naamsbekendheid bij de consument.

Een veel gehoorde opmerking van Humberto dealers is dat de consument weet wat de lijn inhoud, wie het is en dat er veel nieuwe, vaak jongere klanten op binnen komen. De doorverkopen variëren van 40 tot 70% ( eind oktober) , deze resultaten worden mede veroorzaakt door de actieve opstelling van Humberto zelf, die de afgelopen periode alle winkels heeft bezocht en zelf meerdere malen de verkoop heeft geassisteerd, iets wat hij voornemens is om te blijven doen. Dit genereerde in de meeste gevallen extra lokale free-publicity.

Humberto Brillen lijn In maart april 2004 komt er ook een Humberto brillen lijn op de markt, die gedistribueerd gaat worden door opticien Eye Wish. Een introductie die gegarandeerd veel publiciteit zal gaan opleveren en waarbij ook de brug gemaakt zal worden naar de Humberto mannenkleding verkooppunten De monturen en zonnebrillenlijn zullen zich onderscheiden door de vele extra die er bij geboden gaan worden. De zonnebrillen zullen ook verkrijgbaar zijn in de mannen mode zaken.

Verkoopstrategie Na de fusie tussen Centurion en Intres is er nogal wat verwarring ontstaan over de te volgen distributie strategie, deze is echter ongewijzigd. De Afspraak was dat de eerste collectie alleen verkrijgbaar zou zijn bij diversen leden van de Optimus groep en daarna open zou staan voor andere geïnteresseerde ondernemers. Nu staat de collectie op zichzelf en is deze ook verkrijgbaar op exclusiviteits basis voor niet aangesloten winkels van Centurion of Intres.

Het streven is om de bestaande 23 verkooppunten uit te breiden naar maximaal 40 voor het winterseizoen 2004.

Het koopmoment voor deze collectie is een goed omschreven onderdeel van het Humberto concept en zal nog voor het seizoen plaatsvinden op 15 december in Hotel Laapershoek te Hilversum. De collectie zal opgebouwd zijn uit kostuums (429.- tot 489.-) colberts (249.-269) Shirts (65-89) dassen (40.-) Pantalons ( 89-99) jassen en bonnetterie Mark-up 2.80

Informatie via info@humberto.nl www.humberto.nl

humberto