#IDontSpeakHater: Kering Foundation start campagne tegen cyberpesten

De Kering Foundation, opgericht door Kering-CEO Francois Henri Pinault, neemt een standpunt in tegen cyberpesten. De digitale campagne #IDontSpeakHater start vandaag en loopt tot aan het einde van de maand. Het doel van de wereldwijde campagne is om socialemediagebruikers, met name Generatie Z, te onderwijzen in de psychologische schade van online pesten. Dat schrijft de Kering Foundation op hun website.

Volgens een UN-verslag uit 2015 wordt meer dan de helft van de adolescenten online gepest. Volgens deze organisatie zijn vooral meisjes en vrouwen de dupe van online misbruik. De campagne van Kering is gericht op bewustwording van de psychologische schade van cyberpesten en de gevolgen ervan die niet verschillen van pesten in het echte leven, zoals stressstoornissen, angst, slaapproblemen, depressie en fysieke pijn.

#IDontSpeakHater markeert het 10-jarig jubileum van de Kering Foundation en maakt deel uit van de White Ribbon for Women-campagne 2018. Sinds 2009 zet de Kering Foundation zich met een jaarlijkse campagne in voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen. Van 16 tot 30 november wordt 10 procent van de winkelprijs van een geselecteerd product of productlijn gedoneerd aan lokale stichtingen en programma’s die worden ondersteund door de Kering Foundation.

Beeld: Kering Foundation website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN