Ikea bundelt krachten met Europese modeontwerpers

Zweedse meubelgigant Ikea gaat voor het eerst samenwerken met modeontwerpers. Het concern gaat drie nieuwe collecties in beperkte oplage lanceren die in samenwerking met drie modeontwerpers uit Europa tot stand zijn gekomen.

De nieuwe collecties zullen vanaf april gelanceerd worden. De eerste, de Giltig collectie, werd samen met de Londense herenmodeontwerper Katie Eary ontworpen. De collectie bestaat uit decoratieve items voor in huis, zoals kussens, tafellakens en tafelservies voorzien van diverse prints.

Ikea bundelt krachten met Europese modeontwerpers

De tweede collectie, in samenwerking met Walter van Beirendonck ontworpen, wordt in juni geïntroduceerd en bestaat ook uit items als kussens, servies, stoffen en vloerkleden. De laatste collectie, van de Zweedse textielontwerper Martin Bergstrom, wordt in september gelanceerd.

De collecties zullen voor slechts zes tot acht weken beschikbaar zijn en worden uitsluitend voor Ikea Canada ontworpen. Ikea is momenteel druk met expansieplannen in het land, met dertien winkelopeningen in het vooruitzicht.


 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN