Ikea x Colette

Ikea is een speciale samenwerking gestart met het Franse warenhuis Colette. De interieurgigant en het warenhuis lanceren een samenwerkingscollectie met geselecteerde producten ‘die draaien om speelsheid en de eigenzinnige benadering van design’.

Het eerste item van de samenwerkingscollectie is inmiddels bekend: de bekende Ikea Frakta tas is voorzien van de bekende blauwe stippen van Colette.

Ikea x Colette

“Design is altijd belangrijk voor ons geweest. We zijn blij dat we de afgelopen twintig jaar hebben gewerkt met grote designmerken en designers. Toen Ikea contact met ons opnam, voelden we ons heel vereerd. Het is een geweldig idee dat deze Colette x Ikea-collectie een nieuw thuis zal vinden in heel veel huizen”, zegt Sarah Andelman, creative director bij Colette.

“We creëren collecties om te ontdekken en nieuwe dingen te proberen. Door de handen ineen te slaan met designers en creatieven kunnen we dat doen op een spannende en speelse manier. Colette deelt onze nieuwsgierigheid naar design en staat bekend om de manier waarop ze kunst en design combineren. Ze weten als geen ander hoe ze ‘objects of desire’ kunnen vinden, daar kunnen we veel van leren. Door dit vervolgens samen te voegen met de aspecten van democratic design, maken we design bereikbaar voor zoveel mogelijk mensen”, vertelt Marcus Engman, design manager bij Ikea.

Eind maart werkten Ikea en Colette ook al samen voor een speciaal art event, waar bij de etalages, de galerie en de waterbar door de Zweedse meubelgigant onder handen werden genomen.

De Ikea x Colette collectie is in 2018 verkrijgbaar in de winkels van Ikea. De samenwerking is onderdeel van Colette’s twintigste verjaardag in Parijs. Om deze mijlpaal te vieren is het warenhuis ook samenwerkingen aangegaan met Nike, Dr Martens en Converse.

Beeld: Ikea

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN