• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In beeld: Burberry Makers House

In beeld: Burberry Makers House

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Burberry heeft de eerste seizoensloze collectie tot leven gebracht met de opening van Makers House, een samenwerking met 'The New Craftsmen' om Britse ambacht in de kijker te zetten.

Makers House is gevestigd in de voormalige Foyle's boekenwinkel in Soho en doet dienst als nieuwe catwalklocatie van Burberry. Niet alleen maakte Burberry's eerste seizoenloze collectie daar zijn debuut, nu demonstreren ambachtslieden hun kunsten. Bezoekers kunnen er een idee krijgen van de totstandkoming van Burberry's nieuwe collectie, geïnspireerd op Orlando, een roman van Virginia Woolf waarin de mannenlijke hoofdpersoon verandert in een vrouw.

"Net zoals het verhaal van Virginia Woolf is het zowel een liefdesbrief aan het verleden als het heden. Deze tentoonstelling is een knipoog naar het erfgoed dat deel uitmaakt van Burberry’s identiteit, en naar de meest opwindende ontwerpers en de innovatie en inspiratie achter hun werk," vertelt hoofdontwerper Christopher Bailey.

Op de bovenste verdieping van het gebouw wordt een video van Burberry's London Fashion Week show uitgezonden en bootsen paspoppen de catwalkpresentatie na: mannequins dragen de outfits uit de LFW show - items die eveneens te koop zijn. Bezoekers worden aangemoedigd stoffen aan te raken en gedetailleerde versieringen van dichtbij te bekijken. Ook kunnen de bezoekers plaatsnemen op de stoelen voor een 'front row' ervaring.

Moodboards die de ideëen en concepten van Bailey's seizoensloze collectie tot leven hebben gebracht, worden eveneens geëxposeerd.

De Makers Studio is open voor publiek tot 27 september. Toegang is gratis. Dagelijkse worden activiteiten georganiseerd. Op het programma staan onder andere borduren, beeldhouwen, boekbinden, zeefdrukprinten en kalligrafie.

De internationale ready-to-wear modeweken vinden plaats in de maand september, waarbij alle ogen gericht zijn op New York, London, Milaan en Parijs voor de nieuwste trends op het gebied van damesmode. Voor alle womenswear catwalk season reads, klikt u hier.

Burberry
makers house
WOMENSWEARCATWALKSEASON