• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In beeld: BUYITNOW brengt vintage T-shirtcollectie uit

In beeld: BUYITNOW brengt vintage T-shirtcollectie uit

Door Tessa Guntlisbergen

19 jul. 2018

Mode

Het online vintageplatform BUYITNOW heeft een met de hand geselecteerde collectie van tweehonderd zeldzame vintage T-shirts gelanceerd. Het gaat om voornamelijk 90s shirts van onder andere rockband Nirvana en rapper Lil Wayne.

BUYITNOW bracht de collectie eerder deze week uit in haar webwinkel. Prijzen voor de lijn variëren van 10 tot 300 euro.

“Veel shirts die je nu in de winkel vindt, zijn reprints van vintage shirts uit de jaren ‘90. BUYITNOW wil zijn publiek een duurzaam, authentiek en toegankelijk alternatief geven door the real deal aan te bieden,” zegt Rory van der Kolk, inkoper van BUYITNOW, in een persbericht. Volgens Van der Kolk zijn zeldzame vintage T-shirts in Europa nog niet zo populair. “In de Verenigde Staten en in London zie je dat vintage al lang niet meer het goedkope alternatief voor een festival outfit is, maar dat het echt draait om het vinden en verzamelen van zeldzame en unieke items om deze vervolgens te combineren met hedendaagse stijlen.”

Naast vintage kleding biedt BUYITNOW ook sportmode, designer vintage en streetwearcollecties van merken als Stone Island, Polo en Patta. Het bedrijf opent binnenkort een eigen winkel in Amsterdam.

Beeld: BUYITNOW