• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In Beeld: Chanel Metiers d’Art Show in Ritz Hotel Parijs

In Beeld: Chanel Metiers d’Art Show in Ritz Hotel Parijs

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Glitters, pailletten en goudkleurig metaaldraad; het legendarische Parijse vijfsterrenhotel Ritz vormde het perfecte decor voor de presentatie van de feestelijke Chanel 2017 Métiers d'Art collectie.

Hôtel Ritz werd in juni heropend na een grondige renovatie die 4 jaar in beslag heeft genoemen en maar liefst 140 miljoen euro kostte. Karl Lagerfeld liet zijn keus niet zomaar op het luxehotel vallen; Gabrielle 'Coco' Chanel woonde meer dan 30 jaar in het Ritz en nog steeds draagt een suite haar naam. Niet alleen met de locatie werd een ode gebracht aan de modeontwerpster en oprichtser van het Franse huis, ook in de collectie was de signature stijl van Coco Chanel terug te zien in tweed pakjes, hoedjes met netjes en het gebruik van parels. Een aantal modellen droeg een Camellia in het haar, de favoriete bloem van Coco Chanel.

Met de jaarlijkse Metiers d'Art collectie viert Chanel het vakmanschap van de ambachtslieden die werken voor het Franse luxehuis. De 2017 collectie is de 13e Metiers d'Art collectie van het luxehuis. In voorgaande jaren koos Lagerfeld voor buitenlandse locaties als Shanghai, Edinburgh en Dallas.

De Coco Chanel suite is te boeken vanaf 18.000 euro per nacht. De spa in Hôtel Ritz wordt ook uitgebaat door Chanel.

Foto's: Patrick Kovarik / AFP

Chanel
Karl Lagerfeld
Metiers d'Art
Ritz