• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In Beeld: De debuutcollectie van Riccardo Tisci voor Burberry

In Beeld: De debuutcollectie van Riccardo Tisci voor Burberry

Door AFP

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De klassieke stijl van Burberry heeft een twist gekregen tijdens de eerste show van het Britse modehuis onder creatieve leiding van Riccardo Tisci. De kersverse creatief directeur debuteerde zijn visie voor het modehuis tijdens een show op het Londen Fashion Week schema op maandag.

De eerste Burberry show van de 44-jarige Italiaanse ontwerper was één van de shows waar de modewereld het meeste naar uitkeek tijdens Fashion Week. Op het evenement kwamen 800 genodigden af. De soundtrack van de show werd verzorgd door trip-hop group Massive Attack en de presentatie vond plaats in een oud postkantoor dat verbouwd wordt - een metafoor voor de verandering die Tisci hopelijk brengt voor Burberry, na zijn succes bij Givenchy.

“Op het moment dat ik mijn eerste collectie maakte, dacht ik veel na over reizen,” aldus Tisci, die in maart benoemt werd als nieuwe creatief directeur en daarmee Christopher Bailey vervangt. “Van mijn persoonlijke reis terug naar Londen, waar ik 20 jaar geleden mijn afstudeercollectie toonde, tot waar ik nu ben in mijn leven. Ik was zo geïnspireerd door Londen - de stad waardoor ik ervan droomde om ontwerper te worden, is gegroeid.,” aldus Tisci. “Deze show is een viering van culturen, tradities en de waarden van dit historische modehuis en van de eclectiek die onderdeel is van het prachtig diverse Verenigd Koninkrijk.”

Een reeks avondjurken belichaamt Burberry’s nieuwe strategie

Tisci week af van de traditie van het modehuis door een reeks van avondjurken te tonen, een garderobe waar het merk zich nog nooit eerder aan heeft gewaagd. Zwart, sober, lang en vloeiend, soms discreet versierd met fijne pailletten; de jurken belichamen de verfijnde luxe die functioneert als een van de belangrijke pijlers van Burberry’s nieuwe strategie.

De show opende, 20 minuten te laat, met een klassieke Burberry trenchoacht met een bruine elastische riem, gevolgd door een op latex-geinspireerde jurk, geplisseerde lange rokken en een nieuwe versie van de ‘bumbag’. De tweede helft van de show was avontuurlijker, met korte rokken, slipdresses, leren banden en cowgirl gingham prints.

Het origineel van dit artikel werd 17 september gepubliceerd op FashionUnited.uk (originele titel: 'Burberry's new star shows off debut collection in London'). Het artikel is ingekort, vertaald en bewerkt door Caitlyn Terra

Beeld: Burberry SS19, Credit: © Catwalkpictures.com

Burberry
Londen Fashion Week
London Fashion Week
RICCARDO TISCI
WOMENSWEARCATWALKSEASON