• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In beeld: Het laatste Barbie nieuws

In beeld: Het laatste Barbie nieuws

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Barbie, het geestekind van Mattel mede-oprichter Ruth Handler, vierde gisteren haar 57e verjaardag. Barbie debuteerde in 1959 en is vandaag de dag in 150 landen wereldwijd te koop. Geschat wordt dat er jaarlijks een biljoen poppen over de toonbank gaan; Mattel claimt dat er drie Barbies per seconde worden verkocht.

Barbie en de modeindustrie hebben een nauwe relatie. Bij de pop staat het aankleden centraal: toen Handler Barbie creëerde had ze daarbij een volledige garderobe in gedachte, gecombineerd met schoenen en accessoires. Barbie inspireerde op haar beurt tientallen modeontwerpers en -ketens. Het laatste nieuws op het gebied van Barbie in foto’s. Kijk mee.

Barbie’s metamorfose

Hoewel 2016 pas net is begonnen is het nu al een bijzonder jaar voor de pop van speelgoedfabrikant Mattel: Barbie kreeg voor het eerst in de geschiedenis een metamorfose. De 3 nieuwe poppen zijn langer, korter of wat meer ‘gezet’ dan de tot cliché geworden originele blonde mannequin met de wespentaille en de extreem dunne benen. Een realistischere weerspiegeling van de hedendaagse vrouw volgens fabrikant Mattel. De Barbies zijn ook niet meer alleen blank: consumenten kunnen kiezen uit 7 huidtinten.

Ook Ken - de fictieve vriend van Barbie - heeft een ‘realistische’ make-over gekregen. Speegoedfabrikant Lammily heeft een look-a-like Ken fashion pop uitgebracht met het gemiddelde postuur van een 19-jarige man. Lammily-maker Nickolay Lamm haalde twee jaar geleden het nieuws met zijn vrouwelijke pop met acne en cellulite.

3 Barbie-tentoonstellingen wereldwijd

In Parijs is voor het eerst een grote Barbie-tentoonstelling. Op 9 maart, de laatste dag van Paris Fashion week, werd de expo ‘Barbie’ geopend in het Musée des Arts Decoratifs. In die vleugel van het Louvre staan 700 poppen geëtaleerd. Zo zijn er modecreaties van onder anderen Carven, Chanel en Maison Margiela te zien. De tentoonstelling is open tot 18 september 2016.

Eerder deze maand werd een permanente Barbie-tentoonstelling geopend in de Canadese stad Montreal. Deze expositie is volledig gewijd aan haute couture. In het museum zijn 1000 Barbies te bewonderen in creaties van 's werelds grootste modehuizen, waaronder Versace, Oscar de La Renta en Christian Dior.

Er is momenteel ook een Barbie-tentoonstelling in Milaan, waar eveneens een groot gedeelte wordt gewijd aan haar status als mode icoon. ‘Barbie: The Icon’ loopt nog tot en met 13 maart in het Mudec museum.

Barbie op Instagram

Heading into back-to-back meetings in style! ✔️ #barbie #barbiestyle

A photo posted by Barbie® (@barbiestyle) on

Op dit Instagram-account - met maar liefst 1,3 miljoen volgers - worden de prachtigste plaatjes gepost van designer-outfits, Paris Fashion Week trips en bezoekjes aan haute couturestudio’s. Het klinkt als een sprookje, en dat is het ook. Achter het account ‘BarbieStyle’, dat in 2014 werd aangemaakt, zit Barbie’s huidige creatief directeur Robert Best en fotograaf Zlatan Zukanovic.

A photo posted by Barbie® (@barbiestyle) on

Hijarbie

Dan is er ook nog het Instagram-account ‘Hijarbie’. De Nigeriaanse Haneefah Adam kleedt Barbie in haar eigen ontwerpen, inclusief hijab. De 24-jarige ontwerper werkt tot drie uur aan de looks en de beelden, vertelde ze aan Refinery29.

Modepoppen

Een van de laatste mode-Barbies is de Moschino Barbie. De pop, die in november 2015 verkocht via webshop Net-a-porter.com voor 150 dollar, was binnen een uur uitverkocht. Barbie maakte deel uit van de 8-delige collectie die Moschino-ontwerper Jeremy Scott maakte voor Mattel. Moschino maakt ook Barbie-kleding voor volwassenen: het label liet in 2014 veel meisjesdromen uitkomen door de poppenicoon als inspiratiebron te nemen voor de lente- zomercollectie van 2015.

Moschino Barbie!

Moschino and Barbie are thrilled to announce their partnership on the highly anticipated collector Moschino Barbie doll and accompanying exclusive eight-piece ready to wear Moschino collection, both available on http://www.moschino.com and http://www.net-a-porter.com from November 9, 2015!

Geplaatst door MOSCHINO - the official page op vrijdag 30 oktober 2015

Karl Lagerfeld

In 2014 produceerde Mattel in samenwerking met Karl Lagerfeld een op de ontwerper geïnspireerde barbiepop.


Barbie
In Beeld
Mattel
Moschino