• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In beeld: hotelkamers ontworpen door Maison the Faux

In beeld: hotelkamers ontworpen door Maison the Faux

Door FashionUnited

19 apr 2018

Mode

Bij hotel The Exchange in Amsterdam kun je nu in een Maison the Faux-hotelkamer slapen. Het Nederlanse modelabel heeft zes kamers een unieke stijl gegeven en zijn vanaf nu te boeken.

Maison the Faux, kennen we vooral van hun spraakmakende performances tijdens fashionweek, maar zijn ook geen onbekenden in de museumwereld. In 2017 was het modehuis verantwoordelijk voor de vormgeving van ‘Uit de mode’, een expositie in het Centraal Museum in Utrecht. Eerder verzorgden ze de inrichting van een tentoonstelling over Egon Schiele en Gustav Klimt in het Gemeentemuseum Den Haag.

Maison the Faux (letterlijke vertaling: Het Fictieve Huis) presenteerde in januari 2014 voor het eerst op de Amsterdam Fashion Week. Op de modeacademie in ArtEZ ontstond het plan om samen te gaan werken. De ontwerpers merkten dat er bijna geen ruimte meer is voor de ontwikkeling van jong talent, dus besloten ze hun krachten te bundelen en een eigen platform te creëren. Het collectief heeft inmiddels shows achter hun naam staan op de modeweken van Amsterdam, Parijs, New York en Guangzhou.

Uit het archief, over de debuutshow: AFW: Maison the Faux vervaagt man-vrouwgrenzen

 

Hotel The Exchange brengt naar eigen zeggen "op speelse wijze fashion en hotel design samen in unieke kamers variërend van 1-tot-5 sterren." Andere kamres zijn ontworpen door jonge modeontwerpers van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI).

Beelden: Hotel the Exchange, door Cyriel Jacobs

hotelkamer
Maison The Faux
The Exchange