• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In Beeld: kunstenaars ontwerpen eigen tas voor Dior Lady Art #2

In Beeld: kunstenaars ontwerpen eigen tas voor Dior Lady Art #2

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Dior nodigt voor het tweede jaar op rij kunstenaars met verschillende achtergronden uit om hun eigen twist te geven aan de iconische Lady Bag van het merk. Het Franse modehuis laat tien artiesten hun eigen tas samenstellen voor het Dior Lady Art-project.

De lancering van het project was afgelopen donderdag tijdens een event in de Dior flagshipstore op Madison Avenue in New York. De geselecteerde artiesten van dit jaar zijn Lee Bul, John Giorno, Hong Hao, Friedrich Kunath, Namsa Leuba, Betty Mariani, Jamilla Okubo, Jack Pierson, Spencer Sweeney en David Wiseman. De kunstenaars, allen met verschillende achtergronden, kregen van het modehuis een carte blanche voor het project. Van materialen tot aan de stiksels en de grootte: alles mocht naar eigen interpretatie ingevuld worden.

De komende weken zullen meer Dior Lady Art #2-events volgen, waaronder in Seoel en Beijing. De collectie is nu beschikbaar in 29 Dior-winkels wereldwijd. Prijzen variëren tussen de 5.700 en 9.700 dollar (4.800-8.200 euro).

Spencer Sweeney

Namsa Leuba

Lee Bul

John Giorno

Hong Hao

Friedrich Kunath

David Wiseman

Betty Mariani

Jamilla Okuba

Beeld: Dior

Dior
Dior Lady Art-project