• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In beeld: lente/zomer 2017 advertentiecampagnes

In beeld: lente/zomer 2017 advertentiecampagnes

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Hoewel het nog even wachten is op het voorjaar, kunnen we ons verheugen op warmere temperaturen door de advertentiecampagnes voor lente/zomer 2017. Een beeldverslag van de campagnes van luxemerken.

Dior

Net als de debuutcollectie van Maria Grazia Chiuri voor Dior, staat ook de eerste advertentiecampagne in het teken van feminisme. De ontwerpster koos voor Ruth Bell - het model dat de catwalkshow in september opende - en haar tweelingzus May als boegbeelden.

Foto: Dior Facebook

Prada 365

In plaats van een thema heeft Prada gekozen voor vijf ‘visuele identiteiten’. De thema’s die de lente/zomer 2017 campagne vormen - te weten Pathways, Frontiers, Stations, Exits en Terrains - spelen zich af op verschillende locaties. Zo zijn modellen voor de lens gehaald in een formeel kantoor, maar ook in de duinen.

Foto: Prada

Moncler

Moncler heeft de handen ineen met de Chinese artiest en fotograaf Liu Bolin, bekend van zijn portretserie ‘Hiding in de City’. Net als in deze portretserie heeft Bolin zichzelf gecamoufleerd voor het luxe merk; door een speciale outfit te verven verdwijnt hij als het ware in het decor - een boekenwinkel en het bos.

Balenciaga

Theatrale, gedrapeerde gordijnen vormen het decor in de nieuwe campagne van Balenciaga, waarvoor modellen als Alek Wek en Litay Marcus nonchalant poseren in de spandex ‘legging-laarzen’ uit de lente/zomer 2017 collectie.

Foto: Balenciaga. Fotografie Harley Weir, styling Lotta.

Miu Miu

De lente/zomer 2017 campagne ‘Suddenly Next Summer’ van Miu Miu is een knipooog naar zorgeloze bestemmingen en zonovergoten strand uit films als ‘Il Sorprasso’ en ‘Beach Blanket Bingo’.

Foto: Miu Miu

Moschino

Bella Hadid, model van het jaar 2016 volgens Models.com, poseert met zus Gigi voor de paparazzi in de Moschino campagne.

Foto: Moncler

Saint Laurent

Anthony Vaccarello voert zijn sexy visie voor Saint Laurent ook door in de printcampagne van het Franse modehuis. Zo draagt model Freja Beha Erichsen alleen oorbellen op een van de foto’s. Op een andere plaatje delen Selena Forrest en Hiandra Martinez een kus.

#freja X @ysl Spring17 Part2 #ysl04 @collierschorrstudio #SaintLaurent #AnthonyVaccarello

A photo posted by Anthony Vaccarello (@anthonyvaccarello) on

Isabel Marant

Het Duitse model Anna Ewers poseert voor Isabel Marant in een kantooromgeving inclusief keuken. Een deel van de foto’s is uitgevoerd in zwart-wit.

Foto: Isabel Marant website

Dior Homme

Tegelijk met het nieuwe Instagram-account onthulde Dior Homme de nieuwe advertentiecampagnes van het herenmodelabel. Creatief directeur Kris van Assche koos voor vier persoonlijkheden uit verschillende disciplines als muziek en mode, waarvan de meest verrassende; Boy George.

Foto: Dior Homme

Alexander Wang

Het Nederlandse duo Inez & Vinoodh fotografeerde Alexander Wang’s lente/zomer 2017 advertentiecampagne in New York. We zien modellen aankomen bij een club, feesten en tijdens ‘de morning after’: na het uitgaan op straat. Onder hen is Zoe Kravitz, de dochter van Lenny Kravitz.

Arrivals. @adwoaaboah, @stellaluciadeopito and @issalien photographed by @inezandvinoodh. #WANGSS17 #WANGOUT #WANGSQUAD

A photo posted by ALEXANDER WANG (@alexanderwangny) on

Morning after. Photo by @inezandvinoodh. #WANGSS17 #WANGOUT #WANGSQUAD

A photo posted by ALEXANDER WANG (@alexanderwangny) on

Lanvin

Creatief directeur Bouchra Jarrar heeft Stella Tennant gecast voor de eerste advertentiecampagne van haar hand. Jarrar noemt Tennant ‘een natuurlijke keus’. “Haar aura, haar schoonheid en rustige sterkte die ze uitstraalt vormt de perfecte fit bij mijn beeld van de nieuwe Lanvin vrouwen,” zo vertelt ze aan WWD.

Balmain

Natasha Poly, Doutzen Kroes en Isabeli Fontana zijn in glamoureuze Balmain outfits door Steven Meisel gefotografeerd in de woestijn.

Givenchy

Givency’s creatief directeur Riccardo Tisco heeft niet alleen voor studiofotografie, maar ook voor een woestijnachtige locatie dat Mars voor moet stellen.

Chanel

Chanel’s campagne heeft net als het vorige seizoen een artistieke, collage-achtige uitstraling, maar nu ook cyber en punk invloeden. De Chanel robot, die door het Franse modehuis op de catwalk werd ingezet voor de presentatie van de lente/zomercollectie 2017, staat naast Arizona Muse model.

Foto: Chanel

Jimmy Choo

In de campagne van Jimmy Choo worden voor het eerste de heren- en damescollectie gecombineerd gepresenteerd.

Foto: Jimmy Choo

Louis Vuitton

Ambassadeurs van Michelle Williams, Jennifer Connelly en Sasha Lane poseren in Parijs voor de nieuwe campagne van Louis Vuitton.

Foto: Louis Vuitton

Dolce & Gabbana

Millenials spelen de hoofdrol in de lente/zomercampagne van Dolce & Gabbana. De kleurrijke plaatjes werden geschoten in Capri, Italië.

Foto: Dolce & Gabbana

Homepage foto: D&G website

advertentiecampagne
Campagne
campagnes
In Beeld
lente/zomer2017
SS17