• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In Beeld: Modehuizen maken wereldreis voor 2020 cruise collecties

In Beeld: Modehuizen maken wereldreis voor 2020 cruise collecties

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |TERUGBLIK

Het is weer tijd voor de Cruise en Resort show van luxe modehuizen. Dior, Prada, Chanel en Louis Vuitton presenteerden ook dit jaar weer hun Cruise 2020 collecties en FashionUnited brengt ze in beeld.

Dior

Dior koos ervoor om de collectie te tonen in de Marokkaanse stad Marrakesh. Met de show bracht Dior een ode aan wijlen Yves Saint Laurent (de eerste creatief directeur na het overlijden Christian Dior, red.) die volgens het Franse luxemerk gefascineerd was door de stad.

De show stond in teken van het samensmelten van ideeën en culturen, “a common ground”, zoals feministische filosoof Naomi Zack het noemt, zo is in het persbericht van Dior te lezen.

Het was al langer een wens van creatief directeur Maria Grazia Chiuri, schrijft Dior in het persbericht, om voor een nieuwe collectie een creatieve uitwisseling met Afrikaanse culturen tot stand brengen. Chiuri werkte onder andere samen met het bedrijf Uniwax uit Ivoorkust. Uniwax is de koploper in de productie van waxprint-stoffen binnen West-Afrika. Dior stak de bekende “toiles de Jouy” (linnen doeken) in een nieuw jasje door deze met waxprint te combineren.

Beeld: Via Dior

Chanel

Chanel presenteerde de eerste collectie van Virginie Viard´s hand. Viard was jarenlang de rechterhand van wijlen Karl Lagerfeld, hoofdontwerper van Chanel. Na zijn overlijden werd Viard benoemd tot nieuwe creatief directeur.

Voor de show werd het Grand Palais in Parijs (een glazen tentoonstellingshal, red.) omgetoverd tot een treinstation genaamd: Le Riviera, met een typisch Parijse en tijdloze ambiance, zo schrijft Chanel op zijn website. De aanwezige gasten worden door middel van het showdecor naar verschillende locaties gebracht, allemaal met een speciale betekenis voor Coco Chanel.

Bij een aantal modellen maakte de witte kraag, een referentie naar de signature look van Karl Lagerfeld, deel uit van hun outfit.

Beeld: AFP/ Christophe Archambault

Prada Resort 2020

De Prada Resort show vond plaats in the Piano Factory in New York, waar ook het hoofdkantoor van merk gevestigd is.

Beeld: Prada Resort SS20, Catwalkpictures

Louis Vuitton

Louis Vuitton ging voor de Cruise 2020 collectie speciaal naar New York. Het Franse luxemerk presenteerde de collectie in het vernieuwde TWA Flight Center op het John F. Kennedy Airport. Het centrum was al jaren gesloten voor renovatie en gaat pas 15 mei voor het publiek open. De gasten van Louis Vuitton kregen alvast een exclusieve sneakpeek.

Opvallend detail waren de traditionele logo-tassen van het modehuis die waren voorzien van flexibele schermen. De tassen zijn nog prototypes, maar het liet de technologische kant van Louis Vuitton zien en maakte de tongen los, zo ook bij diverse pers die er later over schreven. De kleding was geïnspireerd op elementen van Art Deco architectuur die in New York te zien zijn maar ook Wall Street en zelfs Gotham City. “Als een fransman heb ik geen probleem met het cliché van New York,” aldus creatief directeur Nicolas Ghesquière tegen WWD. Één geheel was niet duidelijk te zien in de collectie die naast de New Yorkse elementen ook deed denken aan de jaren tachtig, hier een daar een cape had maar ook nog Renaissance prints erin verwerkte.

Beeld: Via Louis Vuitton

Geschreven door Kenza Benjakra (Dior, Prada en Chanel) en Caitlyn Terra (Louis Vuitton)

Chanel
CRUISE
Cruise 2020
Dior
Louis Vuitton
Prada
Resort