• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In beeld: New York Fashion Week herenmode

In beeld: New York Fashion Week herenmode

Door Yenthe Stuurman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Na Parijs en Milaan is inmiddels ook New York Fashion Week Men’s tot een einde gekomen. Van 1 tot en met 4 februari toonden herenmode-ontwerpers hun herfst/winter 2016 collecties op de catwalks van New York. FashionUnited zet een aantal shows op een rijtje.

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger houdt vast aan de preppy signatuur die al sinds de jaren ‘80 de boventoon voert, maar heeft de collectie dit jaar een ’upgrade’ gegeven. Het label toonde fijne materialen en rijke, onverwachte details.

Beeld: Tommy Hilfiger Facebook

Michael Kors

Zwart, grijs en camel domineerden de catwalk tijdens Michael Kors’ herenmode presentatie in New York. Hij gebruikte een speciale wol voor pantalons, ongestructureerde colbert's en bovenkleding die wind- en waterdicht is.

Beeld: Michael Kors Facebook

Tim Coppens

De Belgische ontwerper Tim Coppens focust zich in zijn herfst/winter 2016-collectie niet op een groot conceptueel geheel, maar maakte individuele kledingstukken met bijzondere details, zoals een satijnen bomberjack met kant op de achterkant.

Beeld: Tim Coppens Facebook

Joseph Abboud

Het is voor het eerst sinds 15 jaar dat ontwerper Joseph Abboud zijn collectie op een catwalk toont. De collectie bevat ontwerpen met bloemenprints die doen denken aan de designs van Alexander McQueen, op maat gesneden blazers en broeken in neutrale kleuren, zoals grijs en bruin.

Beeld: Joseph Abboud Facebook

General Idea en Concept Korea

Minimalisme hoeft niet saai te zijn, bewijst General Idea-ontwerper Bamsuk Choi. De cleane collectie bevat kleine details, zoals ritsen en excentrieke versieringen op sweaters en leren jacks. Tevens toont de collectie invloeden uit Aziatische street style.

Beeld: General Idea by Bumsuk Facebook

Aziatische invloeden komen ook in ‘Concept Korea’ naar voren. Het samenwerkingsproject werd in 2010 opgestart om Koreaanse ontwerpers te lanceren op de Amerikaanse markt. Tijdens deze editie toonden de Koreaanse ontwerpers Kang Dong Jun en Jang Hyeong Cheol hun collecties aan het New Yorkse publiek.

Public School

Het streetwear label Public School greep voor de herfst/winter 2016-collectie terug naar zijn roots: de straat. Niet alleen de collectie werd geïnspireerd door hun achtergrond; ook de locatie van de show zelf. De modellen liepen niet over een catwalk, maar over de stoep van 14th Street en 10th Avenue.

Kenneth Ning, John Varvatos en Siki Im

Er waren dit seizoen veel donkere kleuren te zien op de New Yorkse catwalks. In de collectie van ontwerper Kenneth Ning voerden zwart en grijs de boventoon. Met de collectie, genaamd ‘Revenge’, liet Ning het traditionele concept van herenmode los.

Beeld: Kenneth Ning Facebook

Ook de collectie van John Varvatos toonde een donkere, op gothic geïnspireerde kant van de mode. De presentatie leek op een scene uit American Horror Story, waarbij de dummies hoofden van onder andere paarden en konijnen hadden.

Beeld: John Varvatos Facebook

In de collectie van Siki Im zijn zwart, bordeaux en paars de meest prominente kleuren. In 2015 won de ontwerper, die bekend staat om zijn gestructureerde designs, de voorronde van de International Woolmark Prize in de Verenigde Staten.

Beeld: Siki Im Facebook

Tod Snyder

Op 4 februari werd New York Fashion Week afgesloten door Tod Snyder. Tijdens de finale van het mode-evenement heeft de ontwerper een collectie van maar liefst 48 looks gepresenteerd, bestaande uit bovenkleding, joggers en broeken met een laaghangend kruis.

A photo posted by Todd Snyder (@toddsnyderny) on

Hickey Freeman

Ontwerper Hickey Freeman ging terug naar de klassiekers voor zijn collectie, die bestaat uit drie onderdelen: Highlands, the Strand en Greenwich. Creatief directeur Arnold Brant Silverstone werd voor de collectie geïnspireerd door de Schotse hooglanden en old school Wallstreet, wat terug te zien in de keuze voor kleuren als bruin, blauw en zwart.

Beeld: Hickey Freeman Facebook


bamsuk choi
Concept Korea
FASHIONWEEK
General Idea
Hickey Freeman
John Varvatos
Joseph Abboud
Kenneth Ning
Michael Kors
New York Fashion Week
NYFW
Public School
Siki Im
Tim Coppens
tod snyder
Tommy Hilfiger