• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In beeld: Raf Simons SS17 show op Pitti Uomo

In beeld: Raf Simons SS17 show op Pitti Uomo

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Tijdens de 90e editie van de Italiaanse mannenmodebeurs Pitti Uomo, stelde eregast Raf Simons op donderdagavond 16 juni zijn lente/zomercollectie 2017 voor. Het Stazione Leopolda in Florence werd door Simons omgetoverd tot warenhuis. Voor de collectie liet de voormalig hoofdontwerper van Dior zich inspireren door het werk van de Amerikaanse cultfotograaf Robert Mapplethorpe. De in 1989 overleden Mapplethorpe fotografeerde vooral mannelijke naakten, stillevens en bloemen. In zijn collectie plaatste Simons verschillende foto’s van Mapplethorpe in zijn geheel, als paneel op een kledingstuk. Een beeldverslag van ‘Florence Calling: Raf Simons’.

"Florence heeft een speciaal plekje in mijn hart,"

Raf Simons in een persverklaring van Pitti Uomo

In juni besteedt FashionUnited aandacht aan de internationale Mannenmodeweken. Voor alle reads over mannenmode klikt u hier.

“Florence heeft een speciaal plekje in mijn hart,” zegt Raf Simons in een persverklaring. De Belgische modeontwerper toonde eerder werk op Pitti Uomo, in 2003 bijvoorbeeld tijdens een tentoonstelling van de Italiaanse kunstenaar Francesco Bonami. Twee jaar later gaf hij een presentatie van zijn eigen modemerk. In 2010 stelde Simons als creatief directeur bij Jil Sander de nieuwe collectie voor.

Beeld: Raf Simons pr

Menswearcatwalkseason
Pitti Immagine Uomo
Pitti Uomo
Raf Simons