• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In Beeld: Star Wars in de mode

In Beeld: Star Wars in de mode

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De nieuwe Star Wars Film, The Force Awakens gaat vandaag in premiere in Nederlandse bioscopen. Langverwacht, want op het zevende deel heeft men 10 jaar moeten wachten. Na de aankondiging van de film, kwamen de marketing en merchandise dan ook direct op gang. En ook de modeinstrustrie doet mee. Want wie zegt dat mode en Star Wars niet samen gaan? FashionUnited presenteert opvallendste initatieven uit de branche.

Modemensen krijgen intergalactische make-over

Stylight presenteert Star Wars stijliconen. Modeontwerper Victoria Beckham vond haar futuristische make-over als ‘Darth Victoria’ zo leuk, dat zij deze deelde op haar Instagram account.

Love this!! x vb #starwars

A photo posted by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

Credit: Stylight.nl

Selfridges Fashion Finds the Force veiling

Het Britse warenhuis Selfridges bracht een speciale Star Wars Fashion collectie van de hand van Britse designer als J.W. Anderson en Peter Pilotto. De veiling is inmiddels gesloten. De opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel.

Fotocredit: J.W. Anderson look van Selfridges.com

Star Wars donsjack of sloffen

Uniqlo heeft een volledige Star Wars herenmode- en kinderlijn in het assortiment, inclusief Darth Vader T-shirts, hoodies en sloffen. Ook een van de bekendste kledingstukken van de Japanse keten, het doorgestikte donsjack, heeft een ander uiterlijk gekregen.

Fotocredit: Uniqlo

Yedi Bodysuit bij Forever 21

Liever iets modieuzers dan een T-shirt met opdruk? Breng dan een bezoek aan Forever21. De keten brengt crop tops, jurken en bodysuits met Star Wars motieven.

Fotocredit: Forever21

Star Wars schoeisel

Webshop Irregular Choice brengt chunky platform enkellaarzen met Darth Vader hak en metallic C-3PO loafers.

Fotocredit: Irregular Choice

Bloomingdale's 'Force 4 Fashion'

Nog een warenhuis die Star Wars gebruikt als thema voor liefdadigheid. Elf ontwerpers, waaronder Giles Deacon en Diane von Furstenberg, werden door het Amerikaanse warenhuis Bloomingdale’s gevraagd looks te creëren, gebaseerd op nieuwe en oude Star Wars personages. De creaties zijn nu te bewonderen in de etalages in de flagshipstore op Third Avenue in New York. Bieden kan nog via charitybuzz.com.

Illustratie: Jumpsuit van Diane von Furstenberg.

’Vader’ sjaals

Grafisch vormgever Emma J Shipley biedt luxueuze wollen sjaals in samenwerking met Disney. De unisex sjaals zijn versierd met handgemaakte tekeningen die Darth Vader portretten. Op de achtergrond staan planeten en explosies, afkomstig uit de originele filmbeelden.

Fotocredit: Emma J Shipley

Sweatshirts

SVNTY, het merk van het Antwerpse modeconcern Fashion Club 70, brengt naar eigen zeggen een ode aan het Star Wars universum met de capsulecollectie. Deze bestaat uit grijze unisex en kindersweaters met minimalistische print van Chewbacca, Darth Vader en Captain Phasma. De capsulecollectie is tot stand gekomen met Lucasfilm Ltd. en Disney.

Credit: Fashion Club 70


In Beeld
Star Wars