• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In Beeld: Stijlvolle regenkleding

In Beeld: Stijlvolle regenkleding

Door Esther Hut

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Nederland regenland? Statistieken bewijzen dat het minder regent dan we denken. De hemel huilt vaker bij onze bovenburen (Scandinavië en IJsland). Toch is regenkleding een legitieme business in de modebranche. FashionUnited zet wat labels met functionele doch stijlvolle regenkleding op een rij.

Rains

Een Deens merk dat zijn eigen versie heeft gemaakt van de regenjas. In de collectie vooral cleane, minimalistische exemplaren, maar ook leuk is de trenchcoat-geïnspireerd regenjas met ceintuur.

MaryMe-JimmyPaul for Fatboy

Het Amsterdamse modeduo MaryMe-JimmyPaul (MMJP) heeft speciaal voor Fatboy een unieke regenkleding collectie ontworpen als onderdeel van hun ‘Madison Collection’.

Norwegian Rain

Inspiratie hoeft niet altijd van ver te komen. De oprichters van het Noorse merk Norwegian Rain komen uit het plaatsje Bergen; waar de meeste regen per jaar valt in Europa.

Stutterheim

Nog een Scandinavisch merk. Dit keer uit Zweden. Naar eigen zeggen produceren ze de hoogste kwaliteit regenkleding, gekaraktiseerd door zijn eenvoud.

Petit Bateau

Het Franse merk dat staat synoniem aan de klassieke Bretonse streep, maakt ook regenjassen. In klassieke kleuren met voering in het voor het merk kenmerkende milleraies-streepjespatroon of in knalgeel, voor wie eens wat anders wil dan een donkere jas.

UBICHI Rainwear

Een Amsterdams merk dat nog druk bezig is om via crowdfunding de regenjassen te lanceren. De jassen zijn 360 graden bedrukt met foto's van Amsterdam.

Ilse Jacobsen

Functionele regenkleding uit Denemarken: Combineer een lange regenjas met bijpassende regenlaarzen.

Danefae

Danefae had in 2006 zijn eerste succes met de productie van bedrukte damesregenjassen.


In Beeld