In Beeld: Stutterheim x Alpha Industries

Stutterheim Raincoats en Alpha Industry hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijke collectie. De labels, gespecialiseerd in outerwear brengen een capsulecollectie uit, waarvoor een drietal Alpha Industries-modellen zijn vernieuwd.

Onder andere de MA-1 bomber, de M-65 fishtail parka en de N3-B parka zijn opgenomen in de unisex collectie. Alle modellen zijn uitgevoerd in waterdicht natuurrubber, kenmerkend voor de regenjassen van Stutterheim. Ook de oranje voering en het detail op de mouw, terugkerende elementen in de producten van Alpha Industries, zijn verwerkt in de collectie.

“Alpha is een fascinerend merk met een rijke geschiedenis. We delen dezelfde standpunten over de essentie van een eenvoudig en functioneel ontwerp. Onze samenwerking is het resultaat hiervan,” aldus Alexander Stutterheim, oprichter en creatief directeur van het Zweedse label.

De collectie is vanaf vrijdag verkrijgbaar via de website van Stutterheim, in de flagshipstores van het merk in Stockholm en New York en bij multibrand stores wereldwijd. Prijzen variëren van 370 euro tot 450 euro. In Nederland zal de collectie beschikbaar zijn bij Labels in Sittard, About in Amsterdam en Twentyonewood in Alkmaar.

Stutterheim zit niet stil wat betreft samenwerkingen. In navolging van de Stutterheim x Alpha Industries collectie kondigde het merk ook een tweede samenwerking aan met het Italiaanse high-end label Marni, welke in februari verschijnt.

In Beeld: Stutterheim x Alpha IndustriesIn Beeld: Stutterheim x Alpha IndustriesIn Beeld: Stutterheim x Alpha Industries

Beeld: Stutterheim

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN