• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In het kort

In het kort

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Eigenlijk mogen we helemaal niet klagen over de recente opleving van de bermuda en city shorts. We hebben al maanden, zelfs een jaar, gehad om eraan te wennen. Gedurende de wintermaanden mochten we oefenen door onze bermudas van tweed of een krijtstreep te dragen met dikke maillots en hoge laarzen. Voor de mannen is deze look misschien iets minder aantrekkelijk, maar als ware fashionistas zijn wij daar niet van onder de indruk. We willen er echter wel zo leuk mogelijk uitzien in die korte broeken, en tenzij je geboren bent met een perfecte onderhelft, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

 

Je kunt natuurlijk die stepaerobics lessen blijven volgen en uit pure wanhoop een sapkuur volgen, maar het dragen van shorts en bermuda’s zit hem in de snit en de lengte. Eigenlijk is het heel logisch: hoe kleiner je bent, des te korter je bermudabroekje, maar laat die Daisy Duke shorts maar over aan een meisje van twaalf op het strand. Als je ervan overtuigd bent dan je kniën het daglicht niet kunnen verdragen, draag dan een short die halverwege de knie of een centimeter eronder ophouden. Draag ze echter nooit te lang, want dat staat wel erg ‘Gooisch op de golf’.

Voor diegenen die hun lengte en slanke figuur meehebben, doe maar waar jullie zin in hebben. Alles staat goed, dus hoef je niet verder te lezen (hoezo, jaloers?) maar als je dijen het gevolg zijn van te veel borrelhappen, koop dan nooit een bermuda met bandplooi. Ga voor korte broeken met een platte, brede tailleband. Dit doet wonderen voor een ogenschijnlijk platte buik. Kies vooral voor eenvoud en beperk het aantal overdreven zakjes en omslagen. Onzichtbare zakken achterop met een envelopsluiting breken een groot achterwerk op, terwijl een recht model langer en slanker maakt. Als je dijen een beetje mollig zijn, blijf dan ver uit de buurt bij toelopende of superstrakke modellen. Als je beschikt over vrouwelijke rondingen, koop dan geen broek met lage taille die ook nog eens te strak zit: dat vet moet ergens heen en meestal komt het over de tailleband uitpuilen en dat is niet erg charmant!

De hedendaagse bermuda is modern vanwege zijn eenvoud en rechte lijnen, dus ook geen uitlopende modellen. Zara heeft een heel goed model in zwart, donker bruin, khaki en wit. Draag de broek met een tunic en platte sandalen voor een ouderwetse, glamourlook of draag er hooggehakte sandalen en een vrouwelijk topje bij voor een sexy uitstraling. Probeer niet de matroos of de safariparkbeheerder uit te hangen door te veel van dezelfde stijl te dragen. Denk aan een chique, stedelijke stijl en draag je shorts met een kort blazertje.

Als je erg van bling houdt, en het kunt betalen, heeft Moschino een geweldig gouden bermuda voor een avondje stappen. Echter, voordat je eraan begint, vergeet niet te scrubben en een beetje self-tan op te smeren. Veel plezier deze zomer!

Trend