De Spaanse textiel gigant Inditex heeft toegezegd zes miljoen euro te doneren aan de slachtoffers van de ramp met de olietanker Prestige. Dat heeft het bedrijf, dat onder meer de Zara-winkels bezit, deze week bekend gemaakt. Door middel van een persbericht laat het bedrijf weten "diep medeleven te voelen met de slachtoffers van de ramp met de Prestige".

Uit de cijfers, die het bedrijf deze week presenteerde, blijkt dat Inditex de zes miljoen euro kan missen.

Voor de eerste negen maanden van 2002 rapporteerde Inditex een netto verkoop van 2,758 miljoen euro. Dat betekent een stijging van 25,8% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Inditex dankt de sterke toename aan een sterke groei in de verkoop en een toename van het aantal winkels. Het netto inkomen van het bedrijf is over deze periode met 31% gestegen tot 274,1 miljoen euro.

Over de eerste negen maanden van 2002 heeft Inditex ongeveer 400 miljoen euro geïnvesteerd in 199 nieuwe winkels. Inditex verwacht dit jaar in totaal tussen de 265 en 283 nieuwe winkels te openen. Sinds eind 2001 heeft het bedrijf 3,338 nieuwe banen geschept, waarmee het aantal werknemers gestegen is tot 30.062.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN