• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Individuals afstudeershow maakt statement tegen conservatisme

Individuals afstudeershow maakt statement tegen conservatisme

Door Esther Hut

bezig met laden...

Mode

In de Kohnstammhof in Amsterdam heeft Individuals, het merk van de derde- en vierdejaars studenten van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI), de lente-/zomercollectie 2018 gepresenteerd. De collectie was ‘een reactie tegen het conservatisme van Trump en de Brexit’. Om hun statement extra kracht bij te zetten, werd de show ‘democratisch’ in de buitenlucht gehouden en was het toegankelijk voor iedereen.

“Onze collectie is het perfecte hulpmiddel voor conservatieven: door klassieke items uit te vergroten, houden wij hen een spiegel voor,” aldus het merk in een persbericht. Zo werden elementen uit klassieke herenkleding uit proportie gehaald. Van manchetten die tot aan de ellebogen reikten, tot opgerolde broekspijpen tot aan de knieën.

Twaalf modellen waren bedekt met handgemaakte plastic kledinghoezen, geïnspireerd door ‘de gedachte om te ‘preserven’ en vast te houden aan wat we al weten en kennen.’

Het was voor het eerst dat Individuals koos om een deel van de collectie direct na de show te verkopen in een pop-up winkel op dezelfde locatie. De collectie is pas vanaf maart 2018 in geselecteerde winkels te vinden.

Beelden: via Individuals

Afstudeershow
AMFI
Individuals
Scroll down to read more