• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Inkomen Jones Apparel gestegen

Inkomen Jones Apparel gestegen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Textiel producent- en verkoper Jones Apparel Group Inc. maakte afgelopen woensdag de resultaten van het laatste kwartaal van 2002 bekend. Volgens Jones steeg de winst met 65 procent in het vierde kwartaal van het financiële jaar. Deze winst kwam tot stand door diverse nieuwe aanwinsten en een gevarieerd scala aan merken. Jones, dat merken bezit als Jones New York en Gloria Vanderbilt, zei dat de totale inkomsten stegen tot 51,6 miljoen dollar. Dat bedrag lag vorig jaar rond de dertig miljoen dollar.

Het totale inkomen van het bedrijf steeg naar $964 miljoen. In 2001 was dit $895 miljoen , een stijging van bijna acht procent. De aankoop van Gloria Vanderbilt en het tienermerk l.e.i. was de voornaamste oorzaak van het gunstige inkomen van Jones.
Dit jaar introduceert Jones Apparel nieuwe produkten: Bandolino kleding, Gloria Vanderbilt sportkleding en schoeisel en tassen van Esprit.

"Het was een geweldig kwartaal",aldus analyst Todd Slater. "Jones is een vooraanstaand bedrijf, maar het is helaas niet immuun voor het slechte economische klimaat en de terughoudende consumenten." Overigens waarschuwde Jones Apparel afgelopen dinsdag dat het wellicht zijn licentie verliest om kleding voor Ralph Lauren te maken. De reden hiervoor is het slechte verkoopresultaat van een andere lijn die Jones eerder voor Lauren maakte.

 

jny
textillia