• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Interieur Kiki's Stocksale wint German Design Award

Interieur Kiki's Stocksale wint German Design Award

Mode

Door Anne Buis

11 nov. 2016

Het interieur van Kiki's Stocksale in Maastricht is in de prijzen gevallen. Ontwerper Maurice Mentjes ontvangt tijdens German Design Awards een Gold Award in de categorie Retail Design. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

De jury, die is samengesteld uit 44 kopstukken uit de internationale designwereld, waardeerde Kiki’s Stocksale vooral om 'het uitgekiende gebruik van de ruimte en de wijze waarop inrichting, productpresentatie en merkbeeld elkaar versterken'.

Kiki's Stocksale aan de Stokstraat, dat eigendom is van Kiki Niesten, verkoopt kleding van grote modehuizen zoals Prada, Céline, Marni, Dries van Noten en The Row voor hoge kortingen, soms wel 70 procent van de originele prijs. Het interieur van Mentjes is opvallend: een spierwitte basis, voorzien van een vloer met vrolijk polkadotpatroon en inktzwarte meubels. De kleurrijke stippen zorgen niet alleen voor een vrolijke noot, maar verwijzen ook naar de hoogte van de korting. Zo staat blauw voor 98 euro, roze voor 349 euro en goud voor meer dan 1000 euro.

Maurice Mentjes ontving tevens een prijs voor zijn ontwerp van 'House of Smart' in Eindhoven. De prijzen worden op 10 februari 2017 in Frankfurt uitgereikt.

Beeld: Arjen Schmitz