Interview: Ruud Wilbers over zijn rol als Commercieel Directeur bij FALKE Benelux

Een carrière in de modebranche is een belangrijk onderwerp op FashionUnited. Met deze interviewserie willen we laten zien hoe veelzijdig de branche is en introduceren wij professionals uit de modebranche. Onlangs hebben wij gesproken met Ruud Wilbers van FALKE Benelux die FashionUnited meer heeft verteld over zijn rol als Commercieel Directeur.

Hoe ziet een standaard werkdag eruit?

Ik start mijn dag uiteraard altijd met een koffie terwijl ik het laatste nieuws op gebied van mode lees op: FashionUnited, Business of Fashion, WWD en Financieel Dagblad. Daarna bekijk ik de agenda van de dag en begin ik met het beantwoorden van de tientallen mails.

Wat vind je het leukste aan je baan bij bedrijf?

“It’s never a dull day!” Geen één dag is hetzelfde. Je zou het bijna kunnen vergelijken met een achtbaan die nooit ophoudt. We hebben inmiddels al eigen 7 winkels (o.a. in Amsterdam en Antwerpen), 11 shop-in shops in de Bijenkorf en een grote e-commerce site. Doordat we met zoveel dingen bezig zijn is er veel afwisseling van het werk leuk en uitdagend maakt.

Hoe ben je terecht gekomen in de modebranche?

Ik ben ooit begonnen als weekend-hulp bij Tilburg Nistelrode, dit combineerde ik naast mijn economische studie. Tijdens dit baantje merkte ik al heel snel dat ik de combinatie van ´verkoop´ en ´kleding´ erg leuk vond. Na mijn studie ben ik daarom begonnen bij Diesel als accountmanager.

Na mijn werk bij Diesel heb ik mijn carrière voortgezet bij o.a. IC Companys.

Wat is je favoriete kledingstuk?

Al mijn kasjmieren, wollen en katoenen truien en sokken zijn van FALKE. Veel mensen weten niet dat wij ook een mannencollectie hebben en deze is erg prachtig!

Welke item is de musthave?

Elke man moet een paar zwarte en/of navy sokken in zijn lade hebben. Met het onregelmatige weer in Nederland stem ik ook op een goede Kasjmieren pullover. Dunne truien en vesten van kasjmier zijn ideale kledingstukken om als basis te gebruiken voor een outfit. Het materiaal verwarmt op koude dagen en voelt nog steeds aangenaam als de temperatuur omhoog stijgt.

Wat is de reden dat je bij FALKE hebt gesolliciteerd?

Ik ben benaderd door het merk en ben uitgenodigd voor een gesprek met de eigenaar van het modehuis. Na een paar gesprekken was een natuurlijke klik, waardoor ik besloot om voor het bedrijf aan de slag te gaan.

Als je niet als functie bij FALKE zou werken, welke carrièrepad zou je dan volgen?

Dan was ik waarschijnlijk internationaal doorgegaan. Wel nog steeds in hetzelfde vakgebied.

Welke tips heb je voor mensen die graag willen werken bij FALKE?

Je moet doorzettingsvermogen, of te wel “dont take no for an answer” en laat je niet uit het veld slaan. Uiteraard is er ook kennis van het product en merk nodig. FALKE bestaat al ruim 120 jaar en wordt nu geleid door de vierde generatie – de geschiedenis van het bedrijf is dus erg rijk en inspirerend wat tegelijkertijd een soort van trots creëert.

Wat is absoluut een no-go binnen jullie organisatie?

Wat ik net al aangaf: Gebrek aan kennis van producten. En je beter voelen dan de rest. Binnen FALKE zijn wij een team. Het motto is dan ook, zoals Henry Ford ooit zei: “ Teamwork means never having to take all the blame yourself”

Hoe is het om bij FALKE te werken?

Heel erg uitdagend. Het leuke aspect vind ik dan ook dat er vertrouwen is vanuit het hoofdkantoor in Duitsland, waardoor we onze eigen strategie kunnen maken en daar een plan kunnen trekt wat past bij de markt van de Benelux.

Hoe ziet je werkplek eruit?

Clean, minimaal en vooral mobiel. Ik ben altijd onderweg.

Hoe is de samenwerking met andere afdelingen?

Goed. Veel van onze afdelingen zijn in Duitsland. Goede communicatie is de sleutel tot succes. Ik ben daarom regelmatig op onze hoofdkantoor in Schmallenberg om onze collega´s bij te praten en zo nodig de juiste feedback te ontvangen. Zonder kritiek en constructieve feedback kan je tenslotte als merk (en als persoon) niet groeien.

Waarom zou ik als werkzoekende bij FALKE willen solliciteren?

Ik omschrijf FALKE altijd als de Rolex onder beenmode, dus het is natuurlijk een trots om te mogen werken bij een internationaal (been) mode huis. Goede bedrijfscultuur, dynamisch team en heel veel kans je om zelf te ontwikkelen.

Wat heeft FALKE mij als werkzoekende extra te bieden?

De werksfeer is heel informeel, waardoor je makkelijk kunt doorgroeien. Je kunt uiteindelijk zelf verschil maken en die vrijheid wordt je hier van harte gegund.

Wat is het beste advies dat jij hebt gekregen in jouw carrière.

Onmogelijk is onmogelijk! Probeer je organisatie altijd zo daadkrachtig mogelijk te houden: korte lijnen en snelle beslissingen, dit resulteert namelijk naar beter executie naar het team

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met FALKE Benelux.

Meer informatie over FALKE als werkgever? Klik hier voor de vacatures.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN