• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Intres Sport wordt Intersport Nederland

Intres Sport wordt Intersport Nederland

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Intres Sport, een divisie van de retailserviceorganisatie, gaat vanaj januari 2003 verder onder de naam Intersport Nederland. De organisatie krijgt de functie van inkoopbedrijf. Voor de aangesloten sportondernemers zal de organisatie verschillende formules voor de consumentenmarkt gaan ontwikkelen.

Nico van Offeren, directeur Intersport Nederland licht toe: "Teneinde het rendement van onze ondernemers te maximaliseren is het noodzakelijk de infrastructuur van de organisatie te verbeteren. Intersport heeft zijn naam internationaal bewezen. Door het merk Intersport te verbinden aan onze organisatie, versterken we het marktleiderschap en kunnen we ons krachtiger en eenduidiger profileren in de markt."

Bij Intersport Nederland zijn ruim 200 zelfstandige ondernemers aangesloten met zo'n 275 winkels. Met een marktaandeel van 21% is Intersport Nederland de grootste organisatie op sportgebied.

Van Offeren: "Kijkend naar de toekomst zie ik een ontwikkeling binnen onze divisie met enerzijds gemiddeld grotere Intersport-outlets met een duidelijk winkelprofiel, verdeeld in city stores tussen de 400 en 1.200 m² en zes tot acht Megastores. Anderzijds zijn er de kleinere sportspeciaalzaken, die binnen een aparte samenwerkingsvorm zullen gaan samenwerken. De rol die we daar in vervullen is die van service provider: wij zorgen ervoor dat deze ondernemers hun core business, het verkopen zo goed mogelijk kunnen vervullen. Wij willen de handel tussen leveranciers en detaillisten structureren, niet domineren."

Intres