• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Introductie Amsterdam International Fashion Week

Introductie Amsterdam International Fashion Week

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na New York, Londen, Milaan en Parijs krijgt Amsterdam nu haar eigen modeweek. Vanaf Juli 2004 zal de stad twee maal per jaar in het teken staan van de mode. Het programma van Amsterdam International Fashion Week omvat ondermeer modeshows, exposities, lezingen en vakbeurzen. Het project is opgestart om Amsterdam internationaal op de kaart te zetten als modestad.

Amsterdam heeft geen couture-traditie zoals bijvoorbeeld Milaan of Parijs, maar geniet wel een reputatie als inspirerende stad, waar op mode- en designgebied - ook internationaal - veel gebeurt. Onze ontwerpers, winkels, tijdschriften en merken, maar ook distributie en opleidingen staan in steeds hoger aanzien.

Amsterdam International Fashion Week moet deze reputatie versterken en nieuwe initiatieven een extra impuls geven. Het wordt een platform voor de verdere ontwikkeling van Amsterdam als modestad.

"Als de MTV Awards naar je stad komt, is iedereen in rep en roer; iedereen is met muziek bezig. Dezelfde energie willen we met AIFW voor mode ook opbouwen."

Naast vak-evenementen voor internationale inkopers, merken en ontwerpers, zal het programma bestaan uit culturele activiteiten, zoals exposities in musea, winkels en galeries, films, feesten en shows.

"Het wordt natuurlijk een proces van groeien en ontwikkelen; de MTV Awards hebben er ook jaren over gedaan om te bereiken waar ze nu zijn. We beginnen klein, maar zullen wel vanaf dag 1 een sterke impuls geven aan Amsterdam als internationale modestad."

Het initiatief is opgestart door professionals uit verschillende geledingen van de mode-industrie en zal de komende maanden middels diverse partnerships worden geproduceerd. AIFW wordt ondersteund door subsidies en sponsors, waaronder mode-gerelateerde merken als Moët & Chandon. De eerste Amsterdam International Fashion Week zal eind juli tot begin augustus 2004 plaatsvinden.

AIFW
Amsterdam
FASHIONWEEK