Irving Voster maakt internationaal catwalkdebuut op Fashion Week Parijs

De Nederlandse modeontwerper Irving Vorster maakt vandaag zijn internationale catwalkdebuut op de Fashion Week Parijs. De collectie die hij showt draagt de naam 'CON -TOUR-NOIR I'; een zinspeling op de manier hoe de collectie tot stand is gekomen.

De collectie van de in Arnhem gevestigde mode-ontwerper bestaat naar eigen zeggen uit ‘grafische ontwerpen, gericht op contouren van de vorm’. Irving licht in het persbericht toe dat in de constructie van het kledingstuk voor hem de uitdaging ligt, zonder de vrouwelijke elegantie uit het oog te verliezen. “De mix van vorm, complexiteit en asymmetrie is wat hem drijft tot het maken van zijn collecties”, aldus het persbericht.

Irving presenteert zijn eerste internationale couture show in Atelier Néerlandais; een plek door de Nederlands overheid opgerichte om Nederlands ontwerptalent tijdens hun weg richting de Paris Fashion Week te ondersteunen. De ontwerper verklaart in het persbericht zijn keuze voor Parijs als showlocatie: “Al jaren wil ik met mijn kleding de grens over. Na onderzoek kwam ik erachter dat er ook een grote internationale markt past bij mijn ambities. Ik ben heel blij dat ik kan laten zien wat ik in huis heb.”

Irving Vorster studeerde aan de kunstacademie in Utrecht en is sinds 2004 modeontwerper van zijn label IRVINX. In 2010 vestigde hij zijn couturesalon/ showroom in het modekwartier van Arnhem.

Uit het archief: Irving Voster experimenteert

Beeld: Facebook IRVINX

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN