Irving Vorster experimenteert

'Fur you' luidde de titel, waaronder couturier Irving Vorster met zijn label Irvinx op vrijdagavond 10 oktober zijn vijfde damescollectie presenteerde. De show vond plaats in het Amsterdam Dutch design hotel Artemis dat verantwoordelijk was voor de food & drinks na de show.

De catwalk was te vinden in de garage van het hotel, waardoor er een mooi contrast ontstond tussen de organische overwegend paarse collectie en de strakke rauwe grijze uitstraling van de garage. De collectie werd samen met sieraden van 'Vincent Burger design' en tassen van 'Zomoy' gepresenteerd.

Irving Vorster experimenteert'Fur you' is een experimentele en innovatieve collectie. Net als voor zijn eerdere collecties haalde Voster inspiratie uit de natuur en architectuur. Dit komt vooral tot uiting in de coupetechnische constructies die hij toepast: de ene keer resulteert dat in een vloeiend en andere keer scherp lijnenspel. Verder maakt hij vaak gebruik van niet voor de hand liggende materialen. Voor deze vijfde collectie is Irving Voster bijvoorbeeld een samenwerking aangegaan met 'Carpetsign', een fabrikant van luxueuze karpetten. De knowhow van hun fabricageproces is toegepast in de stofbewerking voor de collectie. In een aantal kledingstukken zijn er hierdoor 'tuften' gebruikt. 'Tuften' zijn polen die in en aan de gebruikte materialen worden verwerkt. Hierdoor heeft het de look van bont, maar is geheel bontvrij.

Het kleurbeeld van de collectie was hoofdzaklijk dieppaars en fuchsia met accenten van zwart, zachtroze en grijs. Op dit moment kan de kleding besteld worden en wordt de kleding enkel verkocht in Modesalon Jaro van Meerten in Arnhem. Irving Vorster heeft plannen om met het label Irvinx de stap te zetten naar het buitenland. Hij heeft het gevoel dat daar een betere markt voor hem ligt. Zelf zegt Irving Vorster hierover: " Mijn fascinatie voor a-symmetrie zal in het buitenland meer gewaardeerd worden. Hier ervaren mensen symmetrie doorgaans als mooi "

Foto: Jaro van Meerten
 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN