• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Italiaanse vereniging voor mode richt ‘Green Carpet Fashion Awards’ op

Italiaanse vereniging voor mode richt ‘Green Carpet Fashion Awards’ op

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Italiaanse Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) heeft in samenwerking met consultancy bedrijf Eco-Age, het Italiaanse Ministerie van Economische Ontwikkeling, de Italiaanse Trade Agency (ITA) en de Stad Milaan een nieuwe duurzame modeprijs in het leven geroepen: de Green Carpet Fashion Awards.

De prijs is in het leven geroepen als beloning voor merken die zich bezighouden met duurzaamheid. Zowel gevestigde namen als opkomende ontwerpers kunnen in aanmerking komen voor de prijs. Voor die eerste groep is daarnaast ook een aparte prijs opgericht, waarin opkomende ontwerpers het enkel tegen elkaar zullen opnemen. Geïnteresseerde ontwerpers kunnen zich daarvoor aanmelden vanaf deze lente.

”De unieke positie van Italië als centrum van excellent vakmanschap, in combinatie met design en productie is de laatste tijd onder druk komen te staan door de import van goedkope producten,” reageert Carlo Calenda, minister van Economische Ontwikkeling in een persbericht. “Als we ‘Made in Italy’ weer willen differentiëren, zijn zowel de kwaliteit van onze ontwerpen als de ongeëvenaarde vaardigheden van onze mensen van groot belang. Dit zijn de duurzame waarden die we moeten koesteren en die in alles wat we doen moeten terugkomen: op die manier kunnen we ons in Italië onderscheiden van de rest van de wereld.”

CNMI voorzitter Carlo Capasa vult aan: “Duurzaamheid is de steunpilaar in onze visie op Italiaanse mode. In de laatste jaren hebben we, samen met een aantal grote modemerken, gewerkt aan plannen die van Italië een mondiale leider moeten maken in dit opzicht. Dit feestelijke evenement is een gelegenheid om die visie aan de rest van de wereld te presenteren.”

De uitreiking van de allereerste Green Carpet Fashion Awards zullen op 24 september 2017 (tijdens Milaan Fashion Week) plaatsvinden in het Teatro alla Scala in Milaan. Op die dag zullen de deelnemende modehuizen een look presenteren die zij hebben ontworpen en welke voldoet aan de gestelde duurzaamheidscriteria. De jury zal bestaan uit een aantal nog bekend te maken experts uit de mode-industrie.

Beeld: Carlo Capasa, Livia Firth en Michele Scannavini (voorzitter van de ITA), via Eco-Age website

CNMI
Green Carpet Fashion Awards
Milan Fashion Week