• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Italian Heritage by Oger

Italian Heritage by Oger

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De kick-off van het modeseizoen wordt bij mannenmode Oger Amsterdam gestart met de Italian Heritage Month op 5 en 6 maart. Voorheen organiseerde de modeketen eenmalig een 'maatweekend' in het hoofdstedelijke filiaal, maar met ingang van dit jaar wordt de presentatie grootser aangepakt. Net als voorgaande jaren zijn Italiaanse kleermakers aanwezig, alleen wordt hun aanwezigheid nu verspreid over vier weekenden.

Het eerste weekend is op 5 en 6 maart, heeft als thema 'Capri' en staat in het teken van het mondaine Italiaanse eiland vlak voor Napels. Het aanwezige personeel gaat voor deze gelegenheid gekleed in typische 'Capri-stijl', dat wil zeggen witte linnen broeken en donkerblauwe blazers en presenteren uitstekende Italiaanse koffies. Ook worden stijlvolle Vespa Scooters tegen de voorpui geplaatst. Ook bestaat de mogelijkheid om schoenen in te laten kleuren door grootmeester Andrea Santoni en zijn de kleermakers van Cesare Attolini aanwezig.

Het volgende weekend heet 'Stringato Milano' en is gewijd aan het zakelijke Milaan waarin mooie donkerblauwe Lancia's niet ontbreken. Eén van de oudste ateliers van Italië komt tijdens dit weekend naar onze hoofdstad, namelijk Gianluca Isaia. En ook Ermenegildo Zegna is aanwezig met een afvaardiging om het team van Dressed for Success voor maatpakken en maatshirts te ondersteunen.

Het derde weekend staat in het teken van 'Napels Blue' en is gewijd aan deze stad. Napolitaanse handwerk is het summum onder de maatpakken. Uit Napels ontvangt Oger de hoofdkleermaker van Luigi Borrelli en de firma Raffaele Caruso. Het tassenatelier Tramontano verrast met custom made koffers en tassen met leersoort naar wens en voorzien van eigen initialen.

Tijdens het laatste weekend, BN-Day, dat uit één zaterdag bestaat, worden de personal advisers van Oger bijgestaan door bekende Nederlanders. Zij helpen van 14 tot 18 uur mee ten behoeve van Orange Babies. De organisatie die zich inzet voor moeders van kansarme baby's in Afrika die worden geboren met het HIV virus. Oger zal aan het einde van de dag 10% van de gerealiseerde omzet afdragen aan dit goede doel.

OGER