• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Item van de week: de broek met print

Item van de week: de broek met print

Door Rachel Douglass

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

(From left) Etro, Michael Kors and A Fish Named Fred. Credits: FashionUnited Marketplace.

Wat het is:

Getailleerde broeken hebben nieuwe hoogten bereikt tijdens de lente/zomer collecties van 2024, in de vorm van opvallende prints in gedurfde kleurstellingen en grafische patronen. Printuitingen waren over het algemeen favoriet aren bij de SS24 mannencollecties, waar ze varieerden van psychedelische vormen tot meer schilderachtige technieken. Het type silhouet waarop ze te zien waren, verschilde ook sterk en omvatte pakbroeken, sweats en casual pyjamabroeken. Hints naar de toekomstige populariteit van dergelijke geprinte broeken waren ook te zien bij een selectie van dameskleding die al voor het seizoen werd getoond, waar ook dierenprints werden toegevoegd.

Original Penguin. Credits: FashionUnited Marketplace.

Waarom je het wil:

Bedrukte broeken zijn een leuke toevoeging aan een collectie, meestal met felle, knallende kleuren die een contrast vormen met de rest van de lijn. Zoals gezegd was een dergelijke stijl overheersend in een grote variatie van verschillende soorten broeken op de catwalk en zorgde daarom voor een bredere toegankelijkheid en aantrekkingskracht voor een groot publiek. Bovendien werd de look gespot in een reeks meer genderloze silhouetten, wat deze kwaliteit nog meer benadrukt. Voor de lente/zomer zijn broeken met print ook bijzonder populair als avondkleding, vaak in luchtige materialen die geschikt zijn voor warmere dagen en met kleurenpaletten die nauw aansluiten bij de esthetiek van die periode.

Mey. Credits: FashionUnited Marketplace.

Waar we het hebben gezien::

Voor SS24 pakten verschillende ontwerpers broeken met print op hun eigen manier aan. Bij Dries Van Noten, bijvoorbeeld, kreeg de harembroek van het merk een zwierige psychedelische look in verschillende tinten paars. Bij Louis Vuitton en Namesake gaven de ontwerpers de voorkeur aan een meer grafische benadering van de print; de eerste met boxy vormen, de tweede met een patroon dat doet denken aan de jaren '80. Terwijl merken als Rhude kozen voor een ingewikkelde sjaalprint voor hun zwevende loungebroeken, had de meer getailleerde versie van Paul Smith een schilderachtig perspectief dat een handgemaakt gevoel gaf.

Selected Homme. Credits: FashionUnited Marketplace.

Hoe te stylen:

Een broek met print is leuk om te stylen omdat elk van de kleuren van het patroon kan worden toegepast op de andere elementen van een outfit. Er is ook een kans dat de broek wordt geleverd met een bijpassende bovenkant - mogelijk in de vorm van een blazer of overhemd - waardoor een complete outfit ontstaat die moeiteloos stijlvol is. Als de broek luchtig of licht getailleerd is, zijn losvallende button-ups een perfecte combinatie en kunnen ze over contrasterende vesten worden gelegd voor een mediterraans ensemble. Om deze look af te maken, voeg je een paar leren sandalen of gympen toe om het strandgevoel te versterken. Meer casual broeken, zoals haremsilhouetten of wijde pijpen, werken goed naast oversized pasvormen, met hoodies of t-shirts met grafische prints om de gewenste nonchalance nog meer te benadrukken.

Etro. Credits: FashionUnited Marketplace.

Gedrukte broeken, of het nu gaat om schilderachtige of meer grafische patronen, zijn ongetwijfeld een definitief onderdeel van het komende lente/zomerseizoen. Zowel in de mannen- als in de vrouwencollectie zijn de stukken een statement op zich en kunnen ze elke outfit samenbinden voor wie wat gedurfder wil zijn.

Scotch & Soda. Credits: FashionUnited Marketplace.

Similar items available for (pre)order can be found in the FashionUnited Marketplace. Je kan ze vinden door op deze link te klikken.

Item van de week
Trends