• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Item van de week: de hobotas

Item van de week: de hobotas

Door Rachel Douglass

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Moschino, Desigual en KL Jeans. Credits: FashionUnited Marketplace.

What het is:

De eerste hobotas verscheen in 1936 op de markt, maar werd pas echt populair aan het begin van de jaren 2000, toen het de 'it' tas werd onder modieuze beroemdheden. Hoewel er veel discussie is over de eigenlijke naam, zeggen velen dat de oorsprong in tekenfilms ligt, waar personages stokken droegen met een halvemaanvormig materiaal aan het uiteinde. Dit werd uiteindelijk weerspiegeld in de vorm van de hobotas, die meestal oversized is en in plaats van een stok een schouderriem heeft die van begin tot eind loopt, waardoor het lijkt alsof de tas ineen zakt.

Ted Baker. Credits: FashionUnited Marketplace.

Waarom je het wil hebben

Gezien de populariteit van deze tas in de jaren 2000 is het niet verwonderlijk dat de hobotas opnieuw zijn weg naar de harten van consumenten heeft gevonden en het zoveelste symbool is geworden van de Y2K-trend die nog steeds niet voorbij lijkt te zijn. Hoewel deze tas aanleunt bij trends die op dit moment relevant zijn, is het een stijl die vooral wordt omarmd door zijn praktische bruikbaarheid - wat blijkt uit het vaak oversized silhouet - en ingetogen uiterlijk, waardoor hij geschikt is voor alledaagse dingen. De stijl is ook geliefd bij ontwerpers, die er seizoen na seizoen regelmatig naar terugkeren en hem showen als een betrouwbare klassieker op de catwalk.

Oilily. Credits: FashionUnited Marketplace.

Waar we het hebben gezien:

Dit gold voor de SS24 collecties van modemerken, waar de hobotas hoogtij vierde als must-have accessoire voor het seizoen. Voor veel ontwerpers waren het de overdreven vormen die de toon zetten, zoals Rains en Patou die overdreven uitpakten met hun omvangrijke knielange versies, waarbij de laatste koos voor gedurfde kleuren om de tas nog opvallender te maken. Anderen namen echter meer discrete vormen aan. De minimalistische hobotassen van Zegna waren te zien in lichte pasteltinten, terwijl Loewe de look opwaardeerde met metalen knoopdetails. Bij JW Anderson werd het item gemaakt van stijf gaas, waardoor de vorm van de tas beter tot zijn recht kwam.

Madewell. Credits: FashionUnited Marketplace.

Hoe te stylen:

De hobotas is een statement op zich. Ondanks dat hij meestal in meer relaxte ontwerpen wordt gevonden, betekent zijn algemene uitstraling dat hij bij elke outfit past. Zelfs de meest casual kleding. Joggingpakken, sweats en loungewear kunnen onmiddellijk worden opgewaardeerd met de hobotas, die het perfecte accessoire is voor zondagse boodschappen en snelle supermarktuitstapjes, omdat hij zowel dienst doet als boodschappentas en als tas om de benodigdheden in op te bergen. Als de gelegenheid vraagt om iets gekleders, kan het item ook worden gecombineerd met strakke co-ord sets en op maat gemaakte kleding, die de tas een facelift geven voor een avondje uit.

Guess. Credits: FashionUnited Marketplace.

De hobotas is het perfecte accessoire voor wie op zoek is naar een praktische, maar stijlvolle aanvulling op zijn garderobe. Naast het feit dat het accessoire binnen de huidige trends past, is het iets dat elk seizoen terug zal blijven komen als een veilige keuze voor de jaarlijkse collecties van merken.

Fossil. Credits: FashionUnited Marketplace.

Vergelijkbare items die beschikbaar zijn voor (pre)order zijn te vinden op de FashionUnited Marketplace. Je kan ze vinden door op deze link te klikken.
.
Item van de week