• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Jacquemus komt met mannencollectie

Jacquemus komt met mannencollectie

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Simon Porte Jacquemus lanceert een mannencollectie voor Jacquemus. De oprichter en creatief directeur van het label, die de meisjesnaam van zijn overleden moeder draagt, toont de eerste herenlijn tijdens de Parijse modeweek in juni, zo verklaart de Franse ontwerper aan WWD.

Na afloop van de presentatie van zijn najaarscollectie tijdens de Parijse modeweek op maandag kwam de 28-jarige Fransman de catwalk op in een bruine capuchontrui, voorzien van de tekst ‘New Job L’Homme Jacquemus’, waarmee hij de komst van een mannencollectie bevestigde. De ontwerper voedde zelf de geruchtenmolen door posts op sociale media te voorzien van cryptische hashtags als #newstart en #newjob.

PARIS :) 5 DAYS TO THE NEXT SHOW « LE SOUK » AT PETIT PALAIS ! #newstart

Een bericht gedeeld door SIMON PORTE JACQUEMUS (@jacquemus) op

"Ik zie de Jacquemus-man zoals ik de Jacquemus-vrouw zie: het is een oprecht verhaal," vertelde Jacquemus WWD backstage voor de show op maandag. Hij noemt de liefde als voornaamste reden voor de stap naar menswear. “Ik heb nooit mannen gedaan omdat ik nooit de behoefte voelde, ik kon het me ook niet voorstellen. Ik werd verliefd, en besefte dat de Jacquemus-man wel degelijk bestaat. Ik begon met Jacquemus voor mijn moeder, en terwijl ik niet wil zeggen dat ik deze mannencollectie aan mijn relaties wijdt, zal het altijd een liefdesverhaal blijven.”

De designer startte in 2009 zijn label, ingegeven door de vroegtijdige dood van zijn moeder en nadat hij was gestopt met een modeopleiding. De Fransman kon vanaf het begin van zijn carrière al rekenen op de waardering van grote namen uit de industrie, waaronder Comme Des Garçons-oprichtster Rei Kawakubo. In 2015 werd hij bekroond met de LVMH Prize.

Jacquemus
L'Homme Jacquemus
Simon Porte Jacquemus