• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Jago Shawls wordt Jago Accessoires

Jago Shawls wordt Jago Accessoires

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Jan van Gool B.V. Amsterdam, bekend als Jago Shawls, ondergaat een complete metamorfose. De directie heeft besloten tot een strategische heroriëntatie, waarbij Jago alle artikelgroepen onder eigen regie gaat voeren. Hiertoe zijn voor bijous, tassen, hoeden en ceintuurs vakkundige inkopers, respectievelijk stylistes, aangesteld, waardoor Jago voor het voorjaar 2004 in staat is een totaal assortiment accessoires aan te bieden, dat in eigen huis is samengesteld.

Tot voor kort werkte Jago samen met leveranciers van genoemde producten. Onlangs werd echter vastgesteld, dat deze samenwerkingen niet meer aan de door Jago gestelde doelstellingen voldeden. Analyse gaf aan, dat Jago over 50% van de omzet geen invloed had op de exclusiviteit. Met andere woorden: Jago had geen invloed op de assortimentssamenstellingen van de overige accessoires, waardoor de verschillende accessoireassortimenten onvoldoende op elkaar waren afgestemd en er geen totaalbeeld ontstond. Bovendien werd vastgesteld, dat het marktaandeel dat Jago had in de overige accessoires niet in verhouding stond met de leidinggevende positie die Jago in de shawlmarkt inneemt.

Door behalve shawls nu ook bijous, hoeden, ceintuurs en tassen zelf te ontwikkelen, krijgt Jago ook de mogelijkheid om voor de nieuwe artikelgroepen verkooporganisaties voor grootwinkelbedrijven, warenhuizen en ketens op te starten. Voor de hoeden is een dergelijke verkooporganisatie reeds van start gegaan en de verwachting is, dat de verkooporganisatie bijous reeds in het najaar 2004 operationeel zal zijn. In het voorjaar van 2005 volgt dan een verkooporganisatie voor de tassenlijn.

Jagoshawls
Jan van Gool