• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Jaguar nepschoenen gevangen

Jaguar nepschoenen gevangen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Recentelijk werd de licentiehouder (Universal Footwear Group bv) van het gerenomeerde merk Jaguar Shoes geconfronteerd met ´nepschoenen´, welke door de Nederlandse firma Rini International illegaal op de markt werden gebracht. Het bedrijf kopieerde de schoenen in Italië en voorzag deze vervolgens van het originele merkbeeld van Jaguar Shoes.

Uiteraard heeft de enige die gerechtigd is het merk Jaguar Shoes te voeren, de licentiehouder, meteen actie ondernomen. Op 31 juni jl. heeft de politie, in gezelschap van een advocaat en een deurwaarder op diverse plaatsen op hetzelfde moment huiszoekingen verricht. Er is zwaar belastend materiaal aangetroffen op deze plaatsen, alsmede een partij ´nep-Jaguar Shoes´.

Autofabrikant Jaguar (Ford Motor Company), de licentieverstrekker, eiste in een kortgeding op 24 juni jl. voor de voorzieningenrechter in Breda dat alle illegale schoenen die het beeldmerk van Jaguar tonen per direct uit de markt werden genomen, alsmede een schadevergoeding en dwangsommen op het niet nakomen van door de rechtbank opgelegde verplichten. Maar liefst 9 partijen werden beschuldigd van betrokkenheid bij de inbreuk op het merkenrecht.

Op vrijdag 5 juli jl. besliste de Bredase rechter dat Rini International geen gebruik mag maken van het merkteken van Jaguar Shoes. Als de terechtgewezen firma Rini International het gebruik van het teken niet onmiddellijk staakt, kan het bedrijf rekenen op een boete van maximaal €25.000.

Jaguar