• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Jan Jansen klaagt Armani aan

Jan Jansen klaagt Armani aan

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Volgens schoenenontwerper Jan Jansen (64) heeft Giorgio Armani een van zijn ontwerpen gestolen. Jansen heeft het Italiaanse modehuis voor de rechter gedaagd en eist rectificatie van een advertentie. Armani gebruikte de opvallende schoen in paginagrote advertenties in verschillende bladen.

De schoenenontwerper ontdekte zijn 'eigen' schoen met het label van Armani in een etalage in een winkel in Japan. Hij ontwierp de schoen in 1994 en heeft het model nog steeds in productie. Bij navraag bevestigde een afdelingsdirecteur van Armani dat het ontwerp inderdaad van Jansens schoen kwam. "Ook de fabrikant die de schoenen voor Armani produceert, zegt te weten dat ik de ontwerper ben", zegt Jansen.

De Nederlandse ontwerper denkt niet dat Armani bewust een kopie van zijn schoen in productie heeft genomen. "Het is misschien de meest eenvoudige schoen die ik in mijn veertigjarige carrière heb ontworpen. Het is een heel typisch en herkenbaar ontwerp. De geplooide schoen bestaat uit één stuk leer dat met veters aan de zijkant bij elkaar wordt gehouden', legt Jansen uit. Ik geloof wel dat Giorgio Armani mij kent, maar ik denk niet dat hij bewust van mij kopieert. Er is sprake van een foutje. Het kort geding van Jan Jansen tegen Armani dient op 9 september a.s.

Jan Jansen
janjansen