• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Jan Taminiau lanceert ready-to-wear-lijn; een herinterpretatie van zijn bekende couture stukken

Jan Taminiau lanceert ready-to-wear-lijn; een herinterpretatie van zijn bekende couture stukken

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Jan Taminiau lanceert zijn eerste ready-to-wear-collectie Taminiau genaamd. De collectie is een herinterpretatie van zijn haute couture-creaties, zo leert FashionUnited middels het persbericht. Vanaf 7 maart is de collectie te koop op de website van de couturier en in de tijdelijke flagshipwinkel op de Hobbemastraat 3 in Amsterdam.

De Nederlandse modeontwerper schrijft in het bericht met Taminiau een complete en duurzame garderobe voor elk moment van de dag te willen bieden. “Als ik over Taminiau spreek, spreek ik over een ‘wardrobe’ die ik vrouwen wil aanbieden met essentiële stukken voor haar garderobe. Jarenlang heb ik couture looks ontworpen voor speciale gelegenheden, maar ik wil er nu ook bij zijn op de dagelijkse momenten van de vrouw”, aldus Taminiau in het persbericht.

Jan Taminiau lanceert Taminiau: een ready-to-wear-collectie voor iedere vrouw

Taminiau noemt zijn ready-to-wear-lijn in het persbericht geen mode, gezien dit impliceert dat het ook uit de mode kan raken. Om die reden werkt Taminiau ook niet volgens de traditionele seizoenen, maar zal er iedere maand een aantal kledingstukken aan de collectie worden toegevoegd. Zijn collectie is ook niet bedoeld voor een specifieke vrouw: Taminau laat middels het persbericht weten een collectie te willen ontwerpen die van generatie op generatie wordt doorgegeven en de vrouw dient in de leeftijd van achttien tot tachtig jaar te zijn.

Voor zijn eerste collectie putte de ontwerper inspiratie uit zijn eigen archief: ‘emblematische haute couture-creaties werden geherinterpreteerd’. Kennis uit het verleden in een modern jasje, zoals de Taminau het in het persbericht verwoord. De eerste collectie bestaat uit veertig kledingstukken waaronder losvallende jasjes, broeken en tops ‘met een sterke focus op tailoringen ambachtelijke details’. Opvallende stukken uit de collectie zijn volgens het bericht de jasjes met brede revers, gilets en wikkeljurken, gemaakt van onder andere tweed, zijde en taffeta.

De collectie is vanaf 7 maart 2019 te koop op jantaminiau.com en in een tijdelijke Taminiau-flagshipstore van maart tot en met april op de Hobbemastraat 3 in Amsterdam. Prijzen variëren van 300 tot 1800 euro.

Over Jan Taminiau

In 2004 lanceert Jan Taminiau zijn eigen haute couture lijn, JANTAMINIAU genaamd. Vanaf 2007 presenteert hij twee keer per jaar zijn collecties tijdens de haute couture week in Parijs. Zijn creaties worden gedragen door beroemdheden zoals Lady Gaga, Rihanna en Beyoncé. Leden van het koningshuis behoren tot zijn vaste clientèle. In 2014 ontving de couturier de le Grand Seigneur, de belangrijkste modeprijs in Nederland. Taminiau opende onlangs een atelier in Madrid. Begin maart 2019 presenteert hij zijn eerste ready-to-wear-lijn Taminiau zowel in Madrid als in Amsterdam.

Beeld: ready-to-wear-lijn Taminiau

Haute Couture
Jan Taminiau
lancering
le Grand Seigneur
Nederlandse couturier
Ready to Wear
Taminiau