• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Jan Taminiau ontwerpt de nieuwe business class tasjes voor KLM

Jan Taminiau ontwerpt de nieuwe business class tasjes voor KLM

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wie graag comfortabel met KLM's business class naar een ander continent vliegt, kan vanaf zondag 27 maart een leuk nieuw geschenk verwachten. Ontwerper Jan Taminiau heeft speciaal voor KLM luxe comfort bags ontworpen.

De ontwerper werkt in de komende jaren samen met de vliegmaatschappij. Hij zal ieder jaar een andere comfort bag ontwerpen, zowel voor dames als heren. Taminiau zal in totaal zes unieke tassen in twaalf verschillende kleuren uitbrengen. Om reizigers iets blijvends te geven, heeft hij ontwerpen gemaakt die ook na de vlucht prima dienst doen. De eerste comfort bag van Taminiau’s hand is een clutch, geïnspireerd op een jurk uit de haute couture collectie van Taminiau. De tweede comfort bag is een portefeuille.

“Deze nieuwe comfort bags in de vorm van een clutch en een portefeuille zijn niet alleen bruikbaar tijdens de vlucht, maar vooral ook daarna. Ik heb de comfort bags ontworpen om cadeau te kunnen geven. Bij elk cadeau dat we krijgen, dragen we een herinnering mee van degene van wie we het hebben ontvangen,” zegt Jan Taminiau in een reactie.

De nieuwe tasjes bevatten ‘essentiële benodigdheden voor een lange vlucht’, zoals een oogmasker en oordopjes. Daarnaast is er lippenbalsem en een tandenborstel met tandpasta, een kam voor heren en een haarborstel voor vrouwen in het tasje te vinden. Verder zit er ook een pen in om de immigratieformulieren in te vullen en voor koukleumen is er een paar cabinesokken in het tasje aanwezig.

Jan Taminiau is niet de eerste ontwerper die samenwerkt met KLM. Hij volgt Viktor & Rolf op, die in 2011 een ontwerp maakte voor de vliegmaatschappij. Ook Mart Visser werd gestrikt om de nieuwe bedrijfskleding van KLM te ontwerpen. Marcel Wanders ontwierp het bestek en servies, dat geserveerd wordt in het interieur van Hella Jongerius.

Miriam Kartman, vicepresident Inflight Services bij KLM, licht toe: “KLM werkt al jaren samen met gevestigde namen uit de Nederlandse designwereld om onze passagiers te blijven verrassen. Door Taminiau’s elegante en buitengewone ontwerpen met internationale allure, is KLM trots om samen te werken met een topdesigner van zijn niveau. De nieuwe comfort bags zijn niet alleen mooi, maar ook zeer handig in gebruik.”

Beeld: KLM

Jan Taminiau
KLM