Welk jong meisje heeft niet met glimmende orgen de Sissi-filmcyclus bekeken? Wegdromend bij de heuvellandschappen en paleizen en meelevend met de dappere prinses die vertolkt werd door actrice Romy Schneider. Genietend van het romantische verhaal en vooral van de dramatische japonnen die zij droeg. Volgend jaar februari gaat het veilinghuis Sotheby's in Amsterdam zo'n originele japon van keizerin Elisabeth (Sissi) van Oostenrijk onder de hamer brengen. De japon maakt deel uit van een collectie voorwerpen van Europese koninklijke en adellijke families die allen geveild zullen worden. Dat heeft het veilinghuis afgelopen weekend bekendgemaakt.

In totaal zijn 1200 objecten te koop. De voorwerpen, zoals schilderijen, meubelen, tapijten, glaswerk, zilver en klokken, werden vervaardigd voor koninklijke of adellijke families, of ze waren generaties lang eigendom van deze personen.

Het aanbod is zeer divers en loopt uiteen van porseleinen borden met het monogram van koningin Olga van het Duitse Württemberg (richtprijs 80 tot 120 euro) tot het schilderij Aanbidding der Herders van Raphael A. Mengs (50.000 tot 80.000 euro). Een groot deel van de inzendingen komt uit het bezit van de prinsen van Liechtenstein, het prinsdom tussen Oostenrijk en Zwitserland.

”De veiling biedt een interessante kijk op de modes en heersende smaken van vervlogen tijden, van vele grootse en illustere families”, aldus Sotheby's. De veiling is van 18 tot en met 20 februari volgend jaar.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN