Jason Wu stroomlijnt collecties in twee shows per jaar

Ontwerper Jason Wu zal de resort collectie niet showen tijdens het resort seizoen, dat eind mei en juni plaatsvindt. In plaats daarvan zal hij de resort collectie gelijktijdig presenteren tijdens zijn catwalkshow voor de lentecollectie 2018. De pre-fall collectie zal eveneens gecombineerd worden met de herfstcollectie. Toch zal hij de pre-fall collectie al eerder tonen aan inkopers.

Volgens Wu was de stroomlijning nodig omdat ‘mensen al teveel dingen en verhalen’ voor hun neus krijgen. “De fast-fashion wereld kan een product zo snel produceren, en het is geen duur product, maar ik denk niet dat luxury daarmee moet concurreren. Dat slaat nergens op,” zegt hij in een statement volgens WWD.

De collecties van Wu zullen gestroomlijnd worden tot twee collecties per jaar: lente en herfst. Eerder waren dat er nog vier. De hoeveelheid items blijft gelijk, waarbij de resort collectie ‘Spring One’ gaat heten. De collectie zal aansluiten op de catwalk collectie.

“Ik voel me zoveel beter,” laat Wu, opgelucht over zijn beslissing, aan WWD weten. “(...) Deze keer had ik het gevoel dat ik genoeg tijd had om een overtuigend verhaal te maken. Want wie kan er echt vier collecties per jaar ontwerpen op een manier die echt betekenisvol is?”

Veel modehuizen en -labels herzien hun collectiestrategie. Een aantal kiest voor see-now buy-now, terwijl anderen hun collecties samenvoegen of stroomlijnen met de modekalender. Vaak is de collectie dan al maanden eerder gepresenteerd aan de pers en inkopers.

Beeld: Hugo Boss

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN