• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Jean Paul Gaultier ontwerpt kindercollectie voor goed doel

Jean Paul Gaultier ontwerpt kindercollectie voor goed doel

Door Laurie van Deventer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Franse modeontwerper heeft tijdens een benefietmodeshow in Parijs een nieuwe collectie kinderkleding gepresenteerd. De lijn is speciaal ontworpen voor het goede doel.

Tijdens het evenement Les Enfants Terribles zamelde Gaultier geld in voor de ARCAD Foundation, die zich inzet voor spijsverteringskanker. Studenten van de Franse mode-opleiding ESMOD showden 38 zelfgemaakte kledingstukken op het evenement. Na afloop was een veiling waar onder andere een gesigneerd boek en kledingstukken uit de Gaultier Junior-collectie werden geveild.

Het is niet de eerste keer dat Gaultier zich inzet voor het goede doel. In december ontwierp de Franse ontwerper 33 kerstbomen. Het ingezamelde geld ging naar de kankerbestrijding. Daarnaast steunt hij meerdere projecten, waarbij het geld voor aidsbestrijding wordt gebruikt.

In september 2014 maakte Gaultier bekend dat hij ging stoppen met het ontwerpen van confectiekleding voor mannen en vrouwen. De ontwerper richt zich nu op een nieuwe haute couturecollectie die hij op 28 januari 2015 zal presenteren.

benefietmodeshow
jeanpaulgaultier