• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Jean School start internationale denim-opleiding

Jean School start internationale denim-opleiding

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Jean School gaat een nieuwe opleiding lanceren, de Jean School International Course. Het is een verkorte opleiding voor internationale studenten die opgeleid willen worden tot denim professionals. De enorme internationale belangstelling en de groeiende vraag naar denim deskundigen wereldwijd was aanleiding voor het ontwikkelen van de opleiding, laat Jean School weten.

Bij voldoende aanmeldingen start de internationale opleiding in april 2015. De lessen van Jean School International Course zullen plaatsvinden in Denim City in De Hallen Amsterdam in Amsterdam-West.

Studenten aan de nieuwe denimopleiding worden opgeleid tot denim developers; professionals die ‘op duurzame manieren met denim kunnen werken en het ambacht in de vingers hebben’. Zo leren ze ontwerpen, patroontekenen, naaien, pasvormen, wassen en behandelen. Tevens is er aandacht voor inkoop en marketing. De verkorte opleiding bestaat uit drie aparte modules van drie maanden en na iedere module behaalt de student een certficaat. Bij het afronden van het traject ontvangt de afgestudeerde het volledig internationale diploma Pearson / BTEC Level 3 Diploma in Art & Design - Fashion & Clothing.

In 2012 werd de eerste Jean School ter wereld geopend, dankzij een samenwerkingsverband van het ROC Amsterdam en House of Denim. De opleiding werkt ook samen met partners als HTNK fashion recruitment & consultancy en diverse bekende jeansmerken, zoals G-star Raw, Tommy Hilfiger, Kuyichi en Pepe Jeans. Tevens zijn The Kingpins Trade Show, de Modefabriek, de Global Denim Awards en Amsterdam Denim Days betrokken bij de opleiding. Studenten van de voltijd mbo-opleiding worden opgeleid tot Denim Developer en de eerste studenten zullen dit studiejaar afstuderen.

Fashion Education
HTNK
Jean SChool