• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Jeremy Scott maakt collectie met Ugg

Jeremy Scott maakt collectie met Ugg

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Amerikaanse modeontwerper Jeremy Scott en Ugg hebben de handen ineengeslagen voor een samenwerkingscollectie bestaande uit acht limited edition modellen. De herfstcollectie wordt op 13 september gelanceerd, melden diverse media.

De samenwerking met Scott is voor Ugg de eerste samenwerking die alle categorieën (heren, dames, kinderen en baby’s) betreft. “Collaboraties zijn al lange tijd populair en we hebben ze al een paar keer eerder gedaan, maar nooit zo strategisch in termen van wat ze voor ons als bedrijf kunnen doen. Deze samenwerking strekt zich uit over waar het bedrijf voor staat en wat we op ontwerpvlak kunnen doen,” verklaart Ugg-president Andrea O’Donnell.

De limited edition collectie bestaat uit acht modellen in de specifieke Scott-stijl, waaronder een klassieke bruine laars met een opdruk van een rode vlam of bloemen en een zwart model met daarop de tekst ‘Ugg’ en ‘Life’. Prijzen variëren van 90 dollar (76 euro) tot 1.195 dollar (1.015 euro). De lijn zal verkrijgbaar zijn bij geselecteerde retailers wereldwijd.

Ugg werkte eerder met verschillende designers samen, waaronder Jimmy Choo in 2010. Het merk hoopt de komende tijd meerdere samenwerkingen op te zetten. “We praten momenteel met diverse ontwerpers, ofwel die geboren zijn in Californië ofwel die een interessant verhaal hebben over wat Uggs voor ze betekenen,” aldus O’Donnell. Er staat voor oktober in ieder geval een samenwerking gepland met 3.1 Philip Lim.

Beeld: Ugg Facebook

Jeremy Scott
Ugg