De getalenteerde Amerikaanse modeontwerper John Bartlett heeft aangekondigd dat hij zijn zaak opdoekt. Bartlett liet weten dat het niet lukt om zijn bedrijf voldoende winstgevend te maken, ondanks dat zijn kleding wordt verkocht in een aantal toonaangevende Amerikaanse warenhuizen zoals Saks Fifth Av. en Bloomingdales. In het internationale modecirquit is teleurgesteld op het nieuws gereageerd.

Bartlett lanceerde zijn eerste herencollectie tien jaar geleden en voegde daar in 1997 de dameslijn "Butch-Feme" aan toe. De dameslijn werd echter na een paar seizoenen alweer stopgezet. Vorig jaar lanceerde hij "John Bartlett Uniform" dat sinds begin dit jaar in de winkels ligt. Eerder dit jaar zei Bartlett dat hij "nu pas genoeg verdiende om zijn eigen kleding te kunnen kopen."

Bartlett's grote kracht ligt in het ontwerpen van avangardistische herenkleding die ook commercieel aantrekkelijk is. Zowel zijn creaties als zijn modeshows hebben de reputatie grensverleggend en vernieuwend te zijn. Na afloop van een van zijn laatste shows liet hij een grote adelaar scheerlings over het publiek vliegen. Zijn meest recente lentecollectie voor 2003 was op surfen geïnspireerd.

Als onafhankelijk ontwerper had Bartlett te kampen met de bekende problemen: het voldoen aan de eisen van retailers, hoge productiekosten en een onvoorspelbaare cash flow. Bartlett heeft laten weten dat hij wel had kunnen doorgaan, maar dat het gezien de huidige economische malaise alleen maar moeilijker zou worden.

Bartlett heeft een vakantie naar Thailand geboekt, maar weet nog niet wat hij daarna wil gaan doen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN