• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • John Galliano gaat in beroep

John Galliano gaat in beroep

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

De advocaat van John Galliano heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Franse rechter in de zaak tegen het onrechtmatig ontslag van de ontwerper bij Dior. Hij werd in 2011 ontslagen bij het bekende modehuis nadat er beelden in de media waren opgedoken waarin de ontwerper racistische en antisemitische uitspraken deed. Dat meldt WWD.

Chantal Giraud-van Gaver van Coblence & Associés heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak van de rechter, waarin Galliano een symbolische euro moet betalen aan zijn voormalige werkgevers en al hun juridische kosten moet vergoeden. De ontwerper had juist zelf een schadevergoeding wegens onrechtmatig geëist, variërend tussen de 2,4 miljoen euro en 13 miljoen euro (tegen huidige wisselkoers), afhankelijk van de taxatie van zijn ontslag volgens de rechter.

John Galliano liet in november tijdens de hoorzitting weten dat zijn basen bij Dior en modehuis Galliano volledig op de hoogte waren van zijn alcohol- en medicijnenverslaving, die het gevolg waren van de hoge werkdruk, het succes en de vele verplichtingen. "Ze wisten dat het niet goed met me ging. Ik slikte valium om de dag door te komen," zei Galliano.

Onlangs maakte Galliano een comeback als creatief directeur van Maison Martin Margiela.

Dior
Galliano
John Galliano