Jonathan Anderson grote winnaar British Fashion Awards

Jonathan Anderson is als grote winnaar uit de bus gekomen tijdens de Fashion Awards in Londen maandagavond. De Britse ontwerper, die genomineerd was in vier award-categorieën, kreeg twee awards toegekend: hij won ‘British Designer of the Year Womenswear’ voor zijn eigen label JW Anderson en ‘Accessories Designer of the Year’ voor zijn rol als Creative Director bij het Spaanse modehuis Loewe.

Christopher Bailey ontving een surprise-award voor ‘Outstanding Contribution to British Fashion’ voor zijn werk bij Burberry over de afgelopen zeventien jaar. Bailey vertrekt in 2018 bij het Britse merk. Hij kreeg de prijs uit handen van Vogue’s Anna Wintour. Andere prijswinnaars waren onder meer Virgil Abloh met Off-White in de categorie ‘Urban Luxe Brand’ en Donatella Versace in de categorie ‘Style Icon’. Raf Simons werd gekroond tot ‘Designer of the Year’ voor zijn werk bij Calvin Klein. Ook de onlangs overleden Tunesische ontwerper Azzedine Alaïa werd herdacht met een speciaal eerbetoon, geleid door Naomi Campbell.

De Fashion Awards is een jaarlijks terugkerend evenement en werd dit jaar gehouden in de Royal Albert Hall. Doel van de benefietavond is om geld in te zamelen voor de British Fashion Council Education Foundation, een fonds dat getalenteerde Britse ontwerpers voorziet van studiebeurzen.

Beeld: courtesy of Getty Images voor BFC

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN