• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Jones Apparel neemt Barneys over

Jones Apparel neemt Barneys over

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Jones Apparel Group heeft het luxe warenhuis Barneys New York verworven. Het omvangrijke Amerikaanse kleding- en schoenenconcern neemt daarmee een van de meest toonaangevende retailers van het land over ten einde zijn positie in de luxemarkt te verstevigen. Jones betaalt $400 miljoen plus $294,3 miljoen in contanten aan uitstaande aandelen. Ook neemt het modebedrijf de schuldenlast van Barneys ($106 miljoen) over. Verwacht wordt dat de overeenkomst medio volgende maand zal worden afgerond.

Jones-topman Peter Boneparth zei: "Met Barneys krijgen wij toegang tot de snelgroeiende en solide luxegoederenmarkt. Ongeveer 24 procent van de te verwachten netto winst voor 2005 zal nu uit retail komen, een groei van 7 procent. Het percentage verkopen via het retailkanaal zal van 21 procent stijgen naar 28 procent van de totale inkomsten van het bedrijf."

Barneys bood zichzelf in juni van dit jaar te koop aan. Het concern opereert winkels op 21 locaties waaronder New York City, Beverly Hills en Chigaco. Het verkoopt dames- en herenkleding, accessoires, cosmetica en meubilair. Voor de 12 maanden tot 31 juli jl genereerde het een netto verkoop van $444,2 miljoen en een operationele winst van $32,8 miljoen. Het management van het warenhuisconcern blijft ongewijzigd.

Jones Apparel Group is een vooraanstaande kleding en schoenenproducent met merken als Jones New York, Gloria Vanderbilt, l.e.i., Energie, Nine West, Mootsies Tootsies, Sam & Libby, Napier, en Anne Klein in de portefeuille. Ook heeft het licenties van Polo Jeans en Polo Ralph Lauren in handen en produceert het onder meer voor Tommy Hilfiger en Givenchy.

Jones Apparel
Jones Apparel Group