Deze week lanceert PAN UK drie nieuwe verslagen over biologisch geproduceerde katoen gebaseert op onderzoeken uit 2001-2. Tijdens deze gebeurtenis zal kort gesproken worden door onder andere modeontwerpster Katharine Hamnett en Mike Barry van Marks & Spencer. PAN UK meldt dat biologische katoen helpt bedrijven te veranderen in groenere, sociaal-verantwoordelijke producenten.

Het eerste verslag evalueert de biologische katoen productie in vijf landen van Afrika. Het verslag verheldert de winst die biologische productie boerenbedrijven kan opleveren, in termen van een hoger inkomen en een betere gezondheid. Jaarlijks sterven zo'n 20.000 boeren in ontwikkelingslanden aan vergiftiging die ze opgelopen hebben door landbouw pesticide, volgens het Pesticide Action Network PAN UK.

Het tweede verslag onderzoekt de barrieres die het stijgen van de consumptie van biologische katoen dwarsliggen en toont de markt mogelijkheden. Consumenten willen meer dan ooit ethisch verantwoorde producten, aldus het tweede verslag. Het schrift onderzoekt en evalueert onderzoek naar genetisch gemanipuleerde katoen, en discussieerde de implicaties. De verslagen worden 16 oktober uitgegeven in London.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN