• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • KFC duikt de kleding in met Rotterdams streetwear merk Banlieue

KFC duikt de kleding in met Rotterdams streetwear merk Banlieue

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Clan de Banlieue werkt samen met KFC Credits: KFC x Clan de Banlieue

Fastfoodketen KFC duikt in samenwerking met het Rotterdamse merk Clan de Banlieue de streetwear in. De twee merken ontwierpen een capsule collectie met t-shirts en herbruikbare KFC buckets met Banlieue logo.

De herbruikbare buckets markeren het einde van het gebruik van wegwerp plastic in KFC-restaurants, zo staat in het persbericht dat de samenwerking aankondigt.

De opbrengsten van de shirts gaan naar de Banlieue Foundation, een stichting die mensen van alle leeftijden helpt hun plek te vinden in de samenleving door middel van sport, kunst en cultuur.

De Banlieue buckets zijn alleen te koop in de restaurants in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag. De shirts, die ook worden gedragen door de teamleden van de restaurants, zijn alleen online te verkrijgen.

Om de samenwerking te promoten zijn vijf KFC restaurants overgenomen door Rotterdamse graffiti-kunstenaar JEEJ. Ook werd de collectie afgelopen weekend geïntroduceerd op het 7Fest festival in Den Haag, waar Banlieue en KFC de artiesten lounge overnamen.

Medewerkers van een KFC-filiaal dragen de 'Clan de Banlieue x KFC'-samenwerking Credits: Clan de Banlieue x KFC
Clan de Banlieue
Kentucky Fried Chicken
Streetwear