• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kiezen voor Stockman is kiezen voor kwaliteit

Kiezen voor Stockman is kiezen voor kwaliteit

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Steeds meer retailers kiezen voor Siégel & Stockman om hun etalages een kwaliteitsimpuls te geven. Dat constateert Michiel Harff van Mannequins and More uit Vinkeveen. Dit agentschap in exclusieve etalagefiguren mag zich verheugen in een toenemende vraag naar kwaliteitsbustes. Volgens Harff is dit een indicatie van het upgraden van de branche als geheel.

"Hoe langer hoe meer zie ik dat de betere modezaak kiest voor de authentieke serie Atelier waarvan de body is gemaakt van handgeschept en handgevormd papier-maché. Ook veel couturiers stappen op deze serie over en dat is logisch. Er is een enorme keus in maatvoering of de buste wordt custom made voor de klant ontworpen. Maatwerk dus, voor vaklui die maatwerk afleveren."

Sinds kort levert Stockman ook Vitrine . Deze buste is, zoals de naam al zegt, uitstekend geschikt voor in de etalage. De body bestaat uit praktisch en duurzaam fiberglas. Daardoor leidt seizoenenlang intensief gebruik niet tot beschadigingen of butsen - met het bekende goedkope imago als onbedoeld resultaat. Harff: "Dat hebben ze bij Stockman dus goed begrepen: uitstraling is belangrijk. En doordat Vitrine een voordelige prijs/kwaliteitverhouding kent, is Stockman nu voor een veel bredere groep retailers interessant. Ik zie het dus echt als een instapmodel voor dit Franse topmerk."

Kwaliteit, maatwerk en uitstraling. En dat voor een fatsoenlijke prijs. Kan dat wel? "Natuurlijk! En wij beperken ons bij Mannequins and More natuurlijk niet tot alleen maar Siégel & Stockman. Als voorbeeld noem ik het Spaanse Sempere. Vroeger maakte Sempere poppen en dat zie je: de bustes hebben een bijna levensechte uitstraling en zijn heel flexibel zodat bijna elk kledingstuk past. De gekste posities zijn mogelijk en de branche pikt dat goed op: Sempere is behoorlijk populair. Ook hier merk ik dat de retail niet langer genoegen neemt met de nogal standaard statische modellen, maar eisen stelt aan wat een buste allemaal kan. Ook dat zie ik als een verhoging van de kwaliteitseisen en dat juichen we bij Mannequins and More alleen maar toe."

stockman